2016-02-01 23:04:07
Φωτογραφία για «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωομάδα της Αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι ευρωπαϊκές υποθέσεις στην Βουλή των Ελλήνων»
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου η κοινοβουλευτική ομάδα και... οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν μια κοινή συνεδρίαση για τον συντονισμό της δράσης τους στα θέματα των ευρωπαϊκών υποθέσεων. Στόχος της συνεδρίασης είναι η ενίσχυση της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ στο μέτωπο της ευρωπαϊκής πολιτικής και η ενδυνάμωση μιας συντονισμένης παρουσίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο θα διεξαχθεί μια μεγάλη συζήτηση, στην οποία θα παρέμβουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κώστας Χρυσόγονος, Στέλιος Κούλογλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Νίκος Ξυδάκης, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής Τάσος Κουράκης, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Δουζίνας, η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Αννέτα Καββαδία, καθώς και ο υπεύθυνος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξωτερικές υποθέσεις Γιάννης Μπουρνούς.


Με αφετηρία την μεγάλη αυτή συνεδρίαση ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διευρύνει τους ορίζοντες των παρεμβάσεών του και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συντονίζοντας τις δυνάμεις του σε όλα τα θεσμικά επίπεδα. Σε μία περίοδο όπου τα επίπεδα δράσης αλληλεπιδρούν διαρκώς, όπου το εθνικό και το ευρωπαϊκό διασταυρώνονται, η Αριστερά δυναμώνει συντονίζοντας την φωνή της και δρα συλλογικά για την Ευρώπη των λαών, την δημοκρατία και την πρόοδο. Τα θέματα της μετανάστευσης και το προσφυγικό, η οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη και η υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος, τα εργασιακά θέματα και η διεθνής εμπορική συμφωνία ΤΤΙΡ είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν.

Ακολουθεί το πρόγραμμα εργασιών της συνεδρίασης :

Πρόγραμμα της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας και των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωομάδα της Αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι ευρωπαϊκές υποθέσεις στην Βουλή των Ελλήνων».

Πρόγραμμα – εισηγήσεις

1. Χαιρετισμός από το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Εισήγηση του Αν. Υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τα θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκου Ξυδάκη.

3. Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, Αντιπρoέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συντονιστή των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για την Οικονομική πολιτική και Οικονομική Διακυβέρνηση.

4. Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Χρυσόγονου για τα θέματα μετανάστευσης.

5. Εισήγηση της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα για τα εργασιακά θέματα.

6. Εισήγηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου για τα ζητήματα εμπορίου και της TTIP.

7. Εισήγηση του Τάσου Κουράκη, Α’ Αντιπροέδρου Βουλής και Προέδρου της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τον ρόλο της Βουλής των Ελλήνων στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

8. Εισήγηση του Κώστα Δουζίνα, Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για το μέλλον της Ευρώπης και της Αριστεράς.

9. Εισήγηση της Αννέτας Καββαδία, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις δυνατότητες δράσης στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

10. Εισήγηση από τον Γιάννη Μπουρνού, Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπευθύνου για τα Τμήματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων και Ελληνισμού της Διασποράς.

Θα ακολουθήσει συζήτηση και κατάθεση απόψεων σχετικά με τον συντονισμό δράσεων των βουλευτών – ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων την Παρασκευή 5/2/2016 11:00 π.μ. με 15:00 μ.μ." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ