2016-02-01 23:52:08
Φωτογραφία για Το 9ο Κοινωνικό Παντοπωλείο της «Αποστολής» εγκαινιάστηκε στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας
Το ένατο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών λειτουργεί... από χθες σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας και στόχο την εξυπηρέτηση 250 οικογενειών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Με το νέο Κοινωνικό Παντοπωλείο ο αριθμός των επωφελούμενων οικογενειών, μόνο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, φτάνει τις 1450 (οι οποίες αριθμούν πάνω από 3.500 μέλη) καθώς η «Αποστολή» λειτουργεί παρόμοιες δομές στις δήμους Ζωγράφου, Δάφνης, Καλλιθέας ΙΙ, Μοσχάτου - Ταύρου, Νέου Ηρακλείου ενώ υποστηρίζει τα κοινωνικά Παντοπωλεία των Ιερών Μητροπόλεων Πρεβέζης και Διδυμοτείχου

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ σε ομιλία του αναφέρθηκε στα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση στην περιοχή του και στην ανάγκη στήριξης των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης
. «Στόχος της Μητροπόλεως μας», είπε χαρακτηριστικά, « είναι να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και σε συνεργασία με την «Αποστολή» τον άνθρωπο που υποφέρει». Επίσης αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεισφορά των εθελοντών της Μητροπόλεως τους λέγοντας ότι « στέλνουν μήνυμα ανθρωπιάς σε όλη την Ευρώπη, με την εικοσιτετράωρη εργασία τους, αποτελώντας παράδειγμα αλληλεγγύης» .

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου από τις πρώτες μέρες της ανθρωπιστικής κρίσης που έπληξε την χώρα μας να στηρίξει την ελληνική οικογένεια αλλά και όλους εκείνους που υποφέρουν ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και φυλής. «Η «Αποστολή», είπε χαρακτηριστικά, τα πέντε χρόνια λειτουργίας της βοήθησε πάνω 4.000.000 συνανθρώπους μας και για το 2016 έχει σχεδιάσει προγράμματα ενίσχυσης των νέων και των παιδιών’.

Στην πρώτη μέρα λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Αποστολή Αγάπης» παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας κ. Άρης Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Συλλόγων Μικρασιατών της περιοχής καθώς και πλήθος κόσμου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ