2016-02-03 13:06:36
Φωτογραφία για Το άρθρο της Le Monde: Τα λεφτά δεν κερδίζουν τις εκλογές...
Ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, Tζεμπ Μπους,  ένας από τους μεγάλους χαμένους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στην Αϊόβα, δαπάνησε μία περιουσία για την προεκλογική του εκστρατεία.    Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, η κάθε ψήφος του Μπους του στοίχισε 2.846 δολάρια.    Σύμφωνα με τους «Νew York Times», ο Μπους δεν δίστασε να δαπανήσει για την καμπάνια του στην Αϊόβα το ποσό των 14, 9 εκατομμυρίων δολαρίων.  

Ο Τζεμπ Μπους κατέλαβε την έκτη θέση αποσπώντας μόλις το 2,8% των ψήφων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

 Την ίδια ώρα, ο Μάρκο Ρούμπιο, ο 44χρονος γερουσιαστής της Φλόριντα, δαπάνησε 12 εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία στην Αϊόβα, η Χίλαρι Κλίντον 9 εκατομμύρια δολάρια, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς  7,4 εκατομμύρια δολάρια, ο Τεντ Κρουζ - ο μεγάλος νικητής των Ρεπουμπλικανών- έξι εκατομμύρια δολάρια και ο Ντόναλντ Τραμπ  3,3 εκατομμύρια δολάρια.    Είναι πράγματι απορίας άξιο πώς ο αμερικανός Μίδας που προκαλεί όπου βρεθεί κι όπου σταθεί με τον πλούτο του, δεν έβαλε γερά το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσει την προεκλογική του εκστρατεία στην πολιτεία που άνοιξε το «χορό» για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών
.     Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde» , o Μπους  δαπάνησε 18 φορές περισσότερα χρήματα από τον νικητή των προκριματικών της Αϊόβα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, 10 φορές περισσότερα από το Μάρκο Ρούμπιο, - ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση- και 34 φορές περισσότερα από το Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήρθε δεύτερος.  

 Συνολικά οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων δαπάνησαν περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία στην Αϊόβα. Και μάλιστα το ποσό αυτό πλησιάζει το ακριβότερο ποσό που έχει δαπανηθεί στην ιστορία των ΗΠΑ, για προεκλογική εκστρατεία σε αμερικανική πολιτεία. Το 2012, δαπανήθηκε το ποσό των 74, 6 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο BFMTV.    Η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον, εκπρόσωπος του κατεστημένου του Δημοκρατικού Κόμματος , εκτός από τα χρήματα που έριξε στη "μάχη" για την προεδρία, επιστράτευσε την έγκυο για δεύτερη φορά μοναχοκόρη της, Τσέλσι αλλά και τον σύζυγό της, πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

  Την ίδια ώρα, οι ηττημένοι της Αϊόβα, o Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός Μπέρνι Σάντερς ετοιμάζονται να πάρουν ρεβάνς στις προκριματικές του Νιου Χάμσαϊρ που θα διεξαχθούν στις 9 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα, πάντα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος διαθέτει ένθερμους υποστηρικτές στο Νιου Χάμσαϊρ. Το ίδιο ισχύει και για τον 74χρονο Μπέρνι Σάντερς , τον αριστερό γερουσιαστή από το Βερμόντ.   
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ