2016-02-04 19:31:27
Φωτογραφία για Ποιοί είναι οι κορυφαίοι προορισμοί της Ευρώπης;
H Ισπανία είχε τις περισσότερες διανυκτερεύσεις τουριστών (για επαγγελματικούς λόγους και για αναψυχή) το 2015... Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην Ισπανία καταγράφηκαν συνολικά 421 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα, γεγονός που συνέβαλε σε ένα νέο ρεκόρ διανυκτερεύσεων στην ΕΕ πέρυσι, φτάνοντας στις 2,8 δισ. διανυκτερεύσεις.

Επόμενη στη λίστα είναι η Γαλλία, με 413 εκατομμύρια τουριστικές διανυκτερεύσεις και ακολουθούν: η Ιταλία (385 εκατ.) και η Γερμανία (379 εκατ.).Η Ισπανία κατετάγη το 2015 νούμερο 1 προορισμός στις διανυκτερεύσεις και σε όλο τον κόσμο, ακολουθούμενη από τη Γαλλία και τη Γερμανία. Η Ιταλία κατετάγη 8η. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελβετία, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στην έκθεση της Eurostat, βρίσκονται επίσης στο παγκόσμιο top 10.

Μπορεί η Δυτική Ευρώπη να έχει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως, όμως την ταχύτερη ανάπτυξη πέρυσι κατέγραψαν οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης
. Η Ρουμανία είχε σχεδόν 16% περισσότερους επισκέπτες από το 2014, η Σλοβακία και η Δημοκρατία της Τσεχίας είχαν αύξηση κατά 10%. η Κροατία 7,9%, η Σλοβενία 7,5% και η Πολωνία 6,9%.Ο αριθμός ρεκόρ των επισκεπτών στα κράτη της ΕΕ οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην αύξηση των τουριστών από χώρες μη μέλη της ΕΕ. Η άνοδος των νέων μεσαίων τάξεων σε χώρες όπως η Κίνα, είχαν καθοριστική συμβολή στην αύξηση του αριθμού των τουριστών σε όλο τον κόσμο. Στην Ισπανία, για παράδειγμα, ένας στους πέντε επισκέπτες προέρχεται τώρα από χώρες εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ