2016-02-05 01:42:28
Φωτογραφία για Ανακοίνωση ΣΙΔΕΙΔΕΛ
Οι Εργαστηριακοί Γιατροί τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε υποστεί μία ανήθικη, ισοπεδωτική και δόλια οικονομική επίθεση, με επιστέγασμα την 3η υποκοστολόγηση, που οδηγεί σε κλείσιμο 1800 από τα 2000 Εργαστήρια. 

Αυτή η βίαιη επιβολή της εξόντωσής μας είναι οργανωμένη από Έλληνες επιχειρηματίες στον τομέα της διάγνωσης, βρήκε συμμάχους τους δανειστές και υποβλήθηκε ως 13ο προαπαιτούμενο μέτρο για την υποδόση του Δεκέμβρη. 

Κανένας άλλος κλάδος εργαζομένων ή ελεύθερων επαγγελματιών δεν έχει υποχρεωθεί από το 2013 μέχρι σήμερα να εργάζεται για 12 μήνες και να αμοίβεται μόνο τους 7 μήνες στο όνομα της έλλειψης πόρων !!! 

Σημειώνουμε ότι εμείς δεν συνταγογραφούμε τις εξετάσεις. Υποχρεωνόμαστε όμως να εκτελούμε όλες τις εξετάσεις που φτάνουν στο εργαστήριο. 

Εξαντλήσαμε όλα αυτά τα χρόνια τους όποιους οικονομικούς πόρους διέθεταν οι οικογένειές μας, χρηματοδοτώντας ουσιαστικά την κοινωνική πολιτική των κυβερνήσεων, οι οποίες όπως στο παρελθόν έτσι και σήμερα δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να ομολογήσουν δημόσια την έλλειψη πόρων για την περίθαλψη. 


Έχουμε υποβάλει πολλές προτάσεις που μπορούν να συνδυάσουν την παραγωγή αξιόπιστων εξετάσεων με παράλληλη μείωση του αντίστοιχου κονδυλιού, αλλά προσκρούουν σε μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τον κλάδο. 

Ζητήσαμε με ένταση να γίνει ανακοστολόγηση των εξετάσεων σε πραγματικές συνθήκες της χώρας μας και αντ΄αυτού ο ΕΟΠΥΥ μας συνέκρινε με τιμολόγια εξετάσεων στη Σουηδία και στη Γερμανία !!! 

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της ανακοστολόγησης μέχρι να ολοκληρωθεί η ανωτέρω διεργασία, ώστε ειδικοί επιστήμονες να μελετήσουν το θέμα χωρίς καμία άλλη παρέμβαση . 

Ζητήσαμε να ελεγχθεί ΤΩΡΑ η κατευθυνόμενη υπερσυνταγογράφηση από επιχειρήσεις του κλάδου και να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις. Όλοι, πλην του ΕΟΠΥΥ, γνωρίζουν και ποιοί είναι και πώς το πραγματοποιούν !!! 

Ζητάμε να μπουν στο σύστημα συνταγογράφησης ιατρικά πρωτόκολλα, που εφαρμόζονται διεθνώς, έτσι ώστε το ίδιο το σύστημα να κόβει τις εξετάσεις που είναι περιττές. 

Ζητάμε να ελέγχεται η ευκολία συνταγογράφησης των εξετάσεων υψηλής τεχνολογίας ( CT-MRI-PET). 

Ζητάμε την κατάργηση του άδικου και ανήθικου οριζόντιου κουρέματος που εφαρμόζεται από το 2013 και ευνοεί αποκλειστικά και αυτό τις μεγάλες επιχειρήσεις (συμπτωματικά;;). 

Ζητάμε την καθιέρωση ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ. Η λήψη και διαχείριση των δειγμάτων των Εξεταζομένων και των αποτελεσμάτων τους είναι μία σύνθετη εργασία, η οποία προϋποθέτει ιατρικές γνώσεις, που ξεπερνούν κατά πολύ τον αναλυτή, το ακτινογραφικό φιλμ ή το παρασκεύασμα . 

Σας γνωστοποιούμε ότι η επιβληθείσα νέα υποκοστολόγηση και το κλείσιμο των μικρών και μεσαίων Εργαστηρίων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξάρτηση της 1βάθμιας φροντίδας υγείας αποκλειστικά από επιχειρηματικούς ομίλους, που θα καθορίζουν και θα απομυζούν τα κονδύλια της, όχι με ιατρικούς όρους αλλά με όρους αγοράς. 

Ο τομέας της ιατρικής διάγνωσης δεν είναι τυποποιημένο προϊόν, που διαχειρίζεται ένα σούπερ μάρκετ. Η απαξίωση του εργαστηριακού τομέα και η απαξίωση του Έλληνα Γιατρού μπορεί από τους δανειστές και τους συνοδοιπόρους τους να είναι το ζητούμενο, αλλά θα φέρει τη δική σας υπογραφή. 

Σας καλούμε να μην το επιτρέψετε . 

Οφείλετε να το αρνηθείτε . 

Σας δηλώνουμε ότι εμείς οι Εργαστηριακοί Γιατροί μπορούμε με ενότητα και αποφασιστικότητα να διασώσουμε την Ιατρική μας ιδιότητα και αξιοπιστία, αλλά και σαν Πολίτες την αξιοπρέπειά μας αγωνιζόμενοι μαζί με την υπόλοιπη Κοινωνία για κοινά προβλήματα. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. 

Πάτρα 05 - 02 - 2016  

Εντολή Γενικής Συνέλευσης 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λυκούργος Λ Γρηγοράκης Γεωργία Ροδοπούλου

Ακτινοδιαγνώστης            Βιοπαθολόγος 

(2693025155)                 (2610279658)
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ