2016-02-05 09:11:00
Φωτογραφία για Συνάντηση Τσίπρα με Υπουργούς Εσωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας για το προσφυγικό...
Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικων της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ και Γερμανίας... Τόμας Ντε Μεζιέ θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο υπουργοί επισκέπτονται τον πρωθυπουργό προκειμένου να εξετάσουν τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσουν την Αθήνα να αντιμετωπίσει την άφιξη προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Χθες ο κ. Καζνέβ βρέθηκε στη Λέσβο μαζί με το Γιάννη Μουζούλα για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την προσφυγική κρίση. Επισκέφτηκε το hotspot της Μόριας, μίλησε με στελέχη της Frontex και είπε χαρακτηριστικά ότι «θα στηρίξουμε την Ελλάδα, αλλά πρέπει κι αυτή να βοηθήσει τον εαυτό της»

Το βράδυ της ίδιας μέρας συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Υπογράμμισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την πλευρά της Ελλάδας στη διαδικασία εισόδου, καταχώρησης και αναγνώρισης όλων αυτών των ανθρώπων που πέρασαν τα σύνορα και αναγνώρισε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, με τις μεταναστευτικές ροές και ιδιαίτερα με το θέμα των παράνομων μεταναστών, τις οποίες όπως είπε αντίκρισαν και κατά την επίσκεψή τους στη Λέσβο.


Σχετικά με την Σένγκεν τόνισε ότι εάν δεν καταφέρουμε να την διαφυλάξουμε με πλήρη  αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ μας, τότε δεν θα υπάρχει Σένγκεν, και εξέφρασε την πρόθεση της Γαλλίας να προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια στην Ελλάδα για τον εντοπισμό των πλαστών διαβατηρίων για την αποτροπή της τρομοκρατικής απειλής, καθώς και για συνδρομή στην ολοκλήρωση των hotspots.

Πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα υπάρξει τριμερής συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Μπερνάρ Καζνέβ και Τόμας ντε Μεζιέρ, με τη συμμετοχή των Μουζάλα, Τόσκα και Δρίτσα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ