2016-02-05 09:16:27
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΞ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Με τους υπουργούς της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ και της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέ θα συναντηθεί στις 11:30 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο υπουργοί επισκέπτονται την χώρα μας προκειμένου να εξετάσουν τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσουν την Αθήνα να αντιμετωπίσει την άφιξη προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Ο Γάλλος υπουργός επισκέφθηκε τη Λέσβο την Πέμπτη συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αργά το απόγευμα μαζί με τον Γιάννη Μουζάλα ο Μπερνάρ Κανζέβ τόνισε πως «τα hotspots είναι από τους βασικούς πυλώνες που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος». Σημείωσε δε, την ανάγκη βοήθειας προς την χώρα τονίζοντας ότι η Γαλλία είναι αποφασισμένη να στηρίξει την Ελλάδα, αλλά θα πρέπει και η Ελλάδα να βοηθήσει σ' αυτό. Σχετικά με τον έλεγχο των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, ο Γάλλος υπουργός τόνισε: «Η Τουρκία θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί σε ό,τι αφορά το θέμα παροχής βίζας με την ευρωπαϊκή πολιτική».


Ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία στο Λονδίνο ζήτησε ένα ισχυρό πρόγραμμα επανεγκατάστασης των προσφύγων στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες. Όπως τόνισε: «Χρειαζόμαστε μια πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική προσέγγιση, εστιασμένη στην αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση των προσφυγικών ροών». Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι από τον Ιούλιο, η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει ροές περισσότερων από 900.000 ανθρώπων, από τους οποίους περίπου 500.000 είναι Σύροι. «Το κόστος διαχείρισης αυτών των ροών είναι τεράστιο, την ίδια στιγμή που το Λιμενικό έχει σώσει πάνω από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες». 

Πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα υπάρξει τριμερής συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Μπερνάρ Καζνέβ και Τόμας ντε Μεζιέρ, με τη συμμετοχή των Μουζάλα, Τόσκα και Δρίτσα.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ