2016-02-05 16:21:10
Φωτογραφία για Στον αέρα το πότε θα ξαναγυρίσουν οι δανειστές - Τσακαλώτος: Ισως χρειαστεί και πολιτική διαπραγμάτευση
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο πρώτος κύκλος διαπραγμάτευσης μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευλείδη Τσακαλώτου, εξερχόμενου του Χίλτον μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, φαίνεται ότι... θολώνει το τοπίο για το πότε θα επιστρέψουν, ενώ κρίνεται αναγκαίο από την ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί κάποια από τα θέματα που εξετάζονται στο πλαίσιο της αξιολόγησης σε πολιτικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι υπάρχει η προσδοκία ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, στις 15 Φεβρουαρίου δηλαδή (αφήνοντας ουσιαστικό ανοιχτό να μην επιστρέψουν τότε) και πρόσθεσε: «Θέλουν να συζητήσουν και μεταξύ τους, παραμένει το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης προς το τέλος Φεβρουαρίου».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι στη συνάντηση που είχαν σήμερα με τους δανειστές «καταγράψαμε τα σημεία που είμαστε κοντά και τα σημεία που χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε  τεχνικό πολιτικό επίπεδο». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε ουσιαστικά έτσι ανοιχτό το παράθυρο για διαπραγμάτευση είτε στο Εurogroup, είτε σε υψηλότερο επίπεδο για ευαίσθητα θέματα όπως το Ασφαλιστικό.

Ο ΥΠΟΙΚ προσέθεσε ότι οι δανειστές κατανοούν ότι απαιτείται εύλογη συμφωνία σε εύλογο χρόνο και ότι υπάρχει συμφωνία στην αρχιτεκτονική του φόρου εισοδήματος και του ασφαλιστικού. Σε ότι αφορά ειδικά το τελευταίο κ. Τσακαλώτος είπε ότι οι δανειστές κατανοούν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης  για τις μειώσεις των συντάξεων, ενώ, τέλος, όσον αφορά το θέμα του δημοσιονομικού κενού είπε ότι προφανώς θα υπάρχουν συζητήσεις και για αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr από την Κομισιόν αναφέρουν ότι ναι μεν έχουν διαπιστώσει την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού, ωστόσο, δεν έχουν υπολογίσει το μέγεθός του και τι μέτρα θα χρειαστούν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ