2016-02-06 09:21:20
Φωτογραφία για Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα
Βελτίωση του καιρού στα ηπειρωτικά και νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη και τις Κυκλάδες, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν και ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση με ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 3 έως 11 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από -1 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 5 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στις Ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα πολύ θυελλώδεις, αλλά από το απόγευμα και από τα βόρεια θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Σαρωνικό και σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.


Ηλιοφάνεια και ψύχρα τις πρωινές ώρες θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις καθώς τις πρωινές ώρες θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως και 9 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν στα πελάγη τα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θυελλώδεις θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα κυμανθούν από 2 έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ισχυροί στα 8 μποφόρ και αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση περιμένουμε από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά και από το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός αναμένεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά κατά τόπου ισχυρός στα βόρεια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ