2016-02-06 13:41:17
Φωτογραφία για Αχαΐα: Ξανά στις κάλπες οι Νεοδημοκράτες – Νέες εσωκομματικές εκλογές το Μάρτιο
Εν αναμονή της επίσημης αναγγελίας των εσωκομματικών εκλογών βρίσκονται τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι καλούνται για ακόμη μια φορά στις κάλπες, ύστερα από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του κόμματος.

Από την προσεχή Δευτέρα αρχίζει ουσιαστικά μια νέα προεκλογική «μάχη» για τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις, αλλά και για την εκλογή συνέδρων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 15,16 και 17 Απριλίου.

Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, οι εσωκομματικές εκλογές θα λάβουν χώρα στα μέσα Μαρτίου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν για περιορισμένη χρονική διάρκεια οι κατάλογοι εγγραφής νέων μελών, τα οποία θα έχουν, μαζί με τα ήδη εγγεγραμμένα δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς διαδικασίες.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ…ΖΥΜΩΣΕΙΣ

Όσον αφορά στη ΝΟΔΕ Αχαϊας, οι ζυμώσεις ήδη έχουν ξεκινήσει, ενώ ονόματα υποψηφίων προέδρων και μελών πέφτουν στο τραπέζι. Οι ομαδοποιήσεις καλά κρατούν, με τα στρατόπεδα να προσπαθούν να «μπετονάρουν» τα… «μέλη» τους.


Στη «μάχη» φυσικά, οι υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο στρατόπεδο του οποίου σαφώς έχουν προσαρτηθεί και στελέχη που στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών είχαν στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αναμετρώνται με τους λεγόμενους «Μεϊμαρακικούς», των οποίων η δυναμική στην Αχαϊα είναι δεδομένη.

ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Αξίζει να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με στελέχη της ΝΟΔΕ, μπορεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να πρώτευσε στην Αχαϊα, η νίκη όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλάζει τα δεδομένα, αφού γύρω από το πρόσωπο του νέου αρχηγού υπάρχει διευρυμένη συσπείρωση, μετά και το κύμα αισιοδοξίας και πρωτιάς του κόμματος που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΜΑΚΚΑ

Πολλά δε, θα εξαρτηθούν όσον αφορά στην ηγεσία της Νομαρχιακής Επιτροπής, από τη στάση που θα κρατήσει ο νυν πρόεδρος, Γιάννης Μάκκας και από το αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλάει με όλους, ακούει και εισπράττει κλίμα, ώστε να αποφασίσει για τις περεταίρω κινήσεις του. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως του ασκούνται πιέσεις για παραμονή μέσω εκ νέου υποψηφιότητάς του και αυτό λόγω του χαμηλού προφίλ και των ήπιων τόνων που κράτησε κατά την προεκλογική διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Επιπροσθέτως, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Αστήρ» εκδήλωση της ΝΟΔΕ για να τιμήσει τους εθελοντές των εσωκομματικών εκλογών, παρουσία του Βουλευτή του κόμματος και αναπληρωτή της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ