2016-02-07 10:00:32
Φωτογραφία για Η ποδοσφαιρική Γη της Επαγγελίας μετακόμισε στη Κίνα
Η ποδοσφαιρική «Γη της Επαγγελίας»... μετακόμισε. Από τις ΗΠΑ, όπου οι υπό... αποχώρηση ποδοσφαιριστές αναζητούσαν τα τελευταία «ένσημα» και το... εφάπαξ, πήγε στην Κίνα. Εκεί όπου οι ποδοσφαιρικές ομάδες δαπανούν ιλιγγιώδη ποσά προκειμένου να δελεάσουν παίχτες που δεν είναι γερασμένοι, αλλά βρίσκονται στο άνθος της ποδοσφαιρικής τους ηλικίας. Η Jiangsu Suning δεν ήταν η μόνη που τάραξε τα μεταγραφικά νερά. Ηταν, όμως, εκείνη που προκάλεσε αίσθηση με τα λεφτά που διέθεσε ή τις οικονομικές προσφορές που κατέθεσε για υποθέσεις που έμειναν -με... ευθύνη άλλων- ατελέσφορες, με τη μεταγραφική περίοδο πάντως να τελεί εν εξελίξει, καθώς λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Η Jiangsu Suning, που πέρυσι τερμάτισε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα κι έχει κατακτήσει μία φορά (2008) το επαγγελματικό πρωτάθλημα από συστάσεώς του (1994), απέκτησε έναντι 50 εκατ. € τον Αλεξ Τεσέιρα από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ (τον είχε αγοράσει πριν από έξι χρόνια αντί 6 εκατ
. €) και τον Ραμίρες αντί 30 εκατ. € από την Τσέλσι, η οποία έβγαλε και κέρδος 8 εκατ. €, καθώς το 2010 είχε δώσει στην Μπενφίκα για να τον εντάξει στο δυναμικό της 22 εκατ. €. Ομως, οι ιδιοκτήτες τής Jiangsu Suning, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, προσέφεραν στην Τσέλσι το ποσόν των 75 εκατ. € (!) για την αγορά του επίσης Βραζιλιάνου άσου της, Οσκαρ, τον οποίον είχε αποκτήσει από την Ιντερνασιονάλ το 2012 αντί 19,5 εκατ. λιρών. Μάλιστα, ο Τεσέιρα αποτελούσε διακαή πόθο του προπονητή τής Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, όμως τα 32 εκατ. € που προσέφεραν οι «κόκκινοι» δεν δελέασαν τους Ουκρανούς της Σαχτάρ, που είχε ορίσει τις απαιτήσεις τους στα 50 εκατ. €, ούτε και τον Τεσέιρα, που δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση των 9.620.000 λιρών ετησίως που του έδωσε η Jiangsu Suning. Στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο εκτιμάται ότι οι κινεζικοί σύλλογοι έχουν δαπανήσει περί τα 200 εκατ. ευρώ (!), καθώς η πρωταθλήτρια Guangzhou Evergrande απέκτησε αντί 42 εκατ. € τον Τζάκσον Μαρτίνες από την Ατλέτικο Μαδρίτης, η Hebei China Fortune πήρε τον Ζερβινιό από τη Ρόμα με 18.000.000€, η Shanghai Shenhua απέκτησε τον Φρέντι Γκουαρίν από την Ιντερ με 13.000.000€ και η Tianjin Teda ενέταξε στο δυναμικό της τον Φρέντι Μοντέρο από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 5.000.000€. Το περασμένο καλοκαίρι η Shanghai SIPG τίναξε την μπάνκα στον αέρα, δίνοντας στον διεθνή Γκανέζο επιθετικό Ασαμόα Τζαν το ποσόν των 16 εκατ. € ετησίως (ή 236.800 ευρώ εβδομαδιαίως) για διετές συμβόλαιο.

Πηγή: ethnosport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ