2016-02-07 22:10:12
Φωτογραφία για Κύπρος: Ανάγκη μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στον τομέα της υγείας
Η Κυβέρνηση γνωρίζει τις δυσκολίες και τα προβλήματα του τομέα της υγείας, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, διαμηνύοντας στις οργανώσεις των... γιατρών και των νοσηλευτών πως η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απολύτως αναγκαίες. 

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του εθνικού μνημόσυνου του ηρώα Πέτρου Γιάλλουρου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, ο Χάρης Γεωργιάδης σημείωσε πως ο τομέας της υγείας χρειάζεται σοβαρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και πως η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αγγίξει και να διορθώσει, προς όφελος των πολιτών, στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες δεκαετιών. Αυτή η «θετική αλλαγή» είπε, μπορεί να γίνει, με ένα τρόπο που να μην επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά, αλλά αντιθέτως να διασφαλίζει καλύτερη, πιο ορθολογική και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων που η πολιτεία διαθέτει για τον τομέα της υγείας. 


Ο Υπουργός πρόσθεσε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό Υγείας. Κληθείς να στείλει μήνυμα προς όλες τις οργανώσεις γιατρών και νοσηλευτών που προειδοποιούν για απεργιακές κινητοποιήσεις επανέλαβε πως «αναγνωρίζουμε, ξέρουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Τονίζουμε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και αλλαγών και είμαστε έτοιμοι αυτές τις αλλαγές, που μπορεί να είναι πολιτικά δύσκολες, αλλά είναι απολύτως αναγκαίες, να τις προωθήσουμε». 

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε επίσης και την ανάγκη προσήλωσης στη δημοσιονομική πειθαρχία αλλά και συνέχισης της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. «Όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει οριστικά ανακοινώσει αυτή τη βδομάδα, επιβεβαιώνεται πως η κυπριακή οικονομία έχει αφήσει πίσω της τη μακρά και παρατεταμένη ύφεση, βγαίνουμε από το μνημόνιο και την ύφεση και είμαστε ξανά σε ρυθμούς ανάπτυξης και τα δημόσια οικονομικά έχουν εξυγιανθεί, αλλά δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τον εφησυχασμό, για την αναβλητικότητα σε σχέση με τη λήψη μέτρων ή για την επιστροφή ξανά σε κείνες τις πρακτικές και τις νοοτροπίες, κυρίως σε σχέση με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, που ευθύς εξαρχής ευθύνονται για τον εκτροχιασμό», προειδοποίησε. Ουσιαστικά, είπε ο Υπουργός, έχουμε εξασφαλίσει μια δεύτερη ευκαιρία ως οικονομία και ως χώρα, «αλλά αυτή τη δεύτερη ευκαιρία πρέπει να τη διαχειριστούμε υπεύθυνα συνεχίζοντας την προσπάθεια, κι όχι βεβαίως τερματίζοντάς την, εντείνοντας τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και όχι αναβάλλοντας τις αναγκαίες αλλαγές, για να διασφαλίσουμε ακριβώς πως θα δημιουργηθεί ένα στέρεο, υγιές υπόβαθρο για την οικονομία μας».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ