2016-02-07 22:58:08
Φωτογραφία για Γιατί είναι επικίνδυνα για την υγεία σας τα τηγάνια με συγκεκριμένη ένδειξη;
Πετάξτε αμέσως τα τηγάνια που έχουν κατασκευαστεί με υλικά συγκεκριμένης κατηγορίας τοξικών χημικών ουσιών, που θεωρούνται επικίνδυνα για τον οργανισμό.

Αυτό συνιστούν 208 επιστήμονες από 38 διαφορετικές χώρες που ένωσαν τις φωνές τους προσυπογράφοντας μια σχετική έκθεση για την χρήση αυτών των τοξικών χημικών σε μαγειρικά σκεύη και τους κινδύνους που αυτή η πρακτική εγκυμονεί κυρίως για τους ανθρώπους.

Αυτά τα χημικά συστατικά ονομάζονται PFASs (polyfluorinated and perfluorinated substances) και χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν για την κατασκευή αντικολλητικών τηγανιών

Αν, λοιπόν, κάποιο από τα τηγάνια σας έχει την ένδειξη «PFSA» σε κάποιο σημείο (συνήθως στην λαβή ή στον πάτο του τηγανιού) τότε είναι καλό να το πετάξετε και να επιλέξετε κάποιο άλλο αντικολλητικό σκεύος, το οποίο δεν θα έχει κατασκευαστεί με αυτές τις ουσίες.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι δύο συγκεκριμένα φθοροχημικά, το υπερφθοροοκτάνιο (PFOS) και το υπερφθοροοκτανοϊκό (PFOA), μπορούν να βλάψουν το συκώτι και να διαταράξουν το αναπαραγωγικό σύστημα και την ανάπτυξη σε ζώα τόσο στην άγρια φύση όσο και σε πειραματόζωα.

Επίσης, σε εργαστηριακό επίπεδο τα PFASs έχει διαπιστωθεί ότι βλάπτουν τον μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό και το ενδοκρινικό σύστημα, ενώ, μοιραία, προκαλούν καρκίνους σε διάφορα όργανα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ