2016-02-08 03:16:14
Φωτογραφία για Η δήλωση του Τσίπρα: Θα παραιτηθώ αν...
Μετά τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο ο οποίος χτες προειδοποίησε με έξοδο από την κυβέρνηση και εκλογές αν συνεχιστούν οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας φέρεται να είπε σε συνεργάτες του πως "αν με πουλήσουν με το χρέος, θα φύγω, δεν θα περάσω τα δύσκολα μέτρα για να πάρει δώρο το χρέος ο Κ.Μητσοτάκης"!

Μάλιστα, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή κάθε άλλο παρά... διαφοροποιήθηκε από τα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου. Συγκεκριμένα τόνισε πως η συνέντευξή του αποτελεί "μήνυμα" στους Ευρωπαίους, οι οποίοι "πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να εκβιάζεται, ο λόγος του πρωθυπουργού και των υπουργών να μην περνάει".

Επί της ουσίας συζήτηση για το χρέος και την μείωση του δεν έχει γίνει μέχρι τώρα με την Γερμανία να θεωρεί πολύ πρόωρη οποιαδήποτε αναφορά.

Η ρύθμιση του δυσβάσταχτου χρέους θα ήταν ένα επίτευγμα για την κυβέρνηση μετά και τις δύσκολες κοινωνικές αποφάσεις που καλείται να πάρει σε ασφαλιστικό, φορολογικό, εργασιακό.


Ο πρωθυπουργός βλέπει το θέμα της μείωσης του χρέους σαν ένα στοίχημα με τον εαυτό του: θεωρεί πως αν το καταφέρει, θα θεωρηθεί ο ηγέτης που πήρε το ρίσκο αλλά δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα και θα είναι εκείνος που θα επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Όσοι βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα λένε πως αφήνει να εννοηθεί ότι αν οι Ευρωπαίοι των "πουλήσουν" στο θέμα του χρέους και παρ’ ότι εκείνος υπέγραψε τρίτο Μνημόνιο και πήρε επώδυνες κοινωνικά αποφάσεις, τότε ... "Ή παίρνω το χρέος ή φεύγω" είναι το μήνυμα που θα στείλει ο Αλέξης Τσίπρας.

Άλλωστε, συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν ότι ευσεβής πόθος της διαπλοκής είναι να περάσει η κυβέρνηση τα σκληρά μέτρα και στη συνέχεια να κυβερνήσει «ο εν ζωή σωτήρας της χώρας» Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πάρει ως... δώρο το χρέος.

Μόλις χτες με έξοδο από την κυβέρνηση και νέες εκλογές προειδοποίησε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος τους δανειστές σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα εάν συνεχίσουν τις παράλογες απαιτήσεις τους κατά της χώρας και του λαού της

«Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο», λέει ο Πάνος Καμμένος.

Επί της ουσίας ο υπουργός επιβεβαιώνει τo pronews.gr που πρώτο είχε αναφέρει την χρήση του εκλογικού "όπλου" από την κυβέρνηση κατά δανειστών και Κ.Μητσοτάκη σε περίπτωση που τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο.

Όμως η πιθανότητα να γίνουν εκλογές τελικώς είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς με μια τέτοια κίνηση μπορεί να επιτευχθούν δύο πολιτικοί στόχοι που θα επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει πρωταγωνιστής:

Να κάνει μια ηρωϊκή έξοδο και να "παγιδεύσει" τον Κ.Μητσοτάκη καθώς και αυτός αμέσως μετά από μια υποθετική νίκη του θα πρέπει να περάσει τα ίδια σκληρά (ίσως και σκληρότερα) νομοσχέδια σε ασφαλιστικο, φορολογικό αλλά και εργασιακό  "καίγοντάς" τον εν τη γενέσει, στην προσπάθειά του να παίξει ηγετικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας.  

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει σε εκλογές τώρα που δεν είναι ακόμα έτοιμος ο Κ.Μητσοτάκης και δεν έχει ανασυντάξει το κόμμα του όπως θα ήθελε τουλάχιστον, και τις κερδίσει, θα έχει επιτύχει την τέταρτη κατά σειρά νίκη του έναντι της ΝΔ καθώς έχει ήδη επικρατήσει σε δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις όπως και στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Μια τέταρτη ήττα θα διαλύσει τη ΝΔ και θα καταστρέψει πολύ νωρίς το αρχηγικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς αν και βρίσκεται στην αρχή της αρχηγίας του, την ήττα θα την χρεωθεί, σε μια περιοδο μάλιστα που η κοινωνία βρίσκεται στα "κάγκελα" για τα "αιματηρά" μέτρα που την περιμένουν.

Μάλιστα θα δώσει το ελεύθερο στον Α.Τσίπρα να μπορεί να περάσει ότι θέλει καθώς θα έχει νέα λαϊκή εντολή, και δεν θα υπάρχει πλέον ούτε το πρόσχημα ότι ο πολίτης δεν γνώριζε, ή κοροϊδεύτηκε προεκλογικά.    

Μπορεί βέβαια να χάσει τις εκλογές κάτι που φαντάζει πλέον αρκετά πιθανό, όμως πάλι αυτός που ηττάται επί της ουσίας θα είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς εάν επιλεχθεί από τους πολίτες θα είναι για να τους φέρει την ελπίδα στο "μαύρο" τους μέλλον.    

Όμως μόλις εκλεγεί θα πρέπει να περάσει τα ίδια νομοσχέδια που προσπαθεί να περάσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτά ζητούν (και χειρότερα) οι δανειστές. Τι θα κάνει τότε; Θα "καεί" άμεσα στην συνείδηση του κόσμου όπως έγινε και με τους προηγούμενους
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ