2016-02-08 09:13:24
Φωτογραφία για Φονικός σεισμός στη Ταϊβάν: Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες...
Συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε στη νότια πόλη Ταϊνάν της Ταϊβάν, μετά το σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που χτύπησαν τη χώρα το Σάββατο, στην αρχή του εορτασμού του νέου σεληνιακού έτους.

Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 35. Σχεδόν όλοι τους βρίσκονταν στο 17όροφο κτίριο που κατέρρευσε, ενώ 117 αγνοούνται. Χθες μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή και άλλος ένας άνδρας βρέθηκε παγιδευμένος πάνω από 48 ώρες, είπαν αξιωματούχοι.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται καθώς μέλη οικογενειών στέκονται σοκαρισμένοι περιμένοντας κάποια είδηση για τους δικούς τους. Ο Λιν Τόνγκ-μενγκ είπε ότι περίμενε μήπως μάθει κάτι για τους ανιψιούς του, 11 και 12 χρονών, που βρίσκονται ανάμεσα στους αγνοούμενους. «Πηγαινοερχόμουν όλη μέρα χθες και σήμερα είμαι πάλι εδώ», είπε.

Σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης της Ταϊβάν 33 από τους 35 νεκρούς προέρχονταν από το ίδιο το κτίριο.

Ο πρόεδρος της χώρας Μα Γινγκ-Τζέου καθώς και ο νικητής των προεδρικών εκλογών Τσάι Ίνγκ-γουέν θα επισκεφθούν την περιοχή σήμερα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ανέφερε χθες το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Σινχουά και επανέλαβε την προσφορά του Πεκίνου για βοήθεια.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ