2016-02-08 09:20:32
Φωτογραφία για Τέλος στα ατυχήματα με φορτηγά! Δείτε το νέο... διάφανο φορτηγό... [video]
Στην Αργεντινή ένα άτομο χάνει τη ζωή του κάθε ώρα σε τροχαία δυστυχήματα Αυτό το στατιστικό στοιχείο προκάλεσε το ενδιαφέρον της Samsung προκειμένου να εφαρμόσει εκεί το σχέδιό της για τη λειτουργία του πρώτου «διαφανούς» φορτηγού.   Μετά από μήνες δοκιμών το φορτηγό έκανε τις πρώτες του δοκιμαστικές βόλτες στους δρόμους.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς που ακολουθούν τα φορτηγά να μπορούν να βλέπουν τι βρίσκεται μπροστά στο μεγάλο όχημα και έτσι να αποφασίσουν αν είναι ασφαλές να προχωρήσουν ή όχι σε προσπέραση.   Τα φορτηγά στα οποία θα εφαρμοστεί θα έχουν στην πίσω πλευρά τους μια μεγάλη τετραπλή οθόνη η οποία θα λαμβάνει εικόνες από κάμερες που θα έχουν τοποθετηθεί στην μπροστά πλευρά τους.

 Η ειδικά κατασκευασμένη οθόνη δεν σκονίζεται, δεν επηρεάζεται από το νερό και δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να βλέπουν την εικόνα ακόμα και με το ισχυρότερο φως του ηλίου ενώ οι κάμερες μπορούν να καταγράφουν καθαρή εικόνα και στο σκοτάδι.   Σύμφωνα με την εταιρεία «το πλεονέκτημα του "διαφανούς" φορτηγού μειώνει τον κίνδυνο των ατυχημάτων από ξαφνικά φρεναρίσματα ή από ζώα που θα διασχίζουν τους δρόμους».
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ