2016-02-08 13:01:10
Φωτογραφία για Ένα πανάλαφρο ηλεκτρικό πατίνι για να καλύπτεις μικρές αποστάσεις
Το μετρό είναι ένα πολύ γρήγορο και άνετο μέσο για να φτάσεις στον προορισμό σου... Τι γίνεται όμως όταν το σπίτι σου ή ο προορισμός σου δεν βρίσκεστε πολύ κοντά σε κάποιον σταθμό; Η startup Crazyfire δημιούργησε το ZAR προκειμένου να καλύπτεις αυτές τις μικρές ή μέσες αποστάσεις χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Το ZAR είναι ένα σπαστό ηλεκτρικό πατίνι, το οποίο ενδείκνυται για την κάλυψη καθημερινών μικρών αποστάσεων σε σύντομο χρόνο. Ζυγίζει μόλις τέσσερα κιλά και είναι το ελαφρύτερο της κατηγορίας του, καθώς ένα κανονικό ηλεκτρικό πατίνι ζυγίζει περίπου το πενταπλάσιο. Αυτό εξασφαλίζεται από τα υλικά κατασκευής του: ελαφρύ αλουμίνιο, κράμα τιτάνιου και μαγνησίου και Fiberglass. Οι διαστάσεις του είναι αρκετά μικρές και μπορεί να χωρέσει σε ένα σακίδιο πλάτης, για να το έχεις παντού μαζί σου.

Διαθέτει κινητήρα 200 W, ο οποίος κινείται με μπαταρίες λιθίου. Πλήρως φορτισμένες, οι μπαταρίες παρέχουν αυτονομία μεταξύ 10 και 20 χιλιομέτρων (ανάλογα με το σετ που θα επιλέξεις). Η μέγιστη ταχύτητα του πατινιού φτάνει τα 20 χιλιόμετρα ανά ώρα.


Όπως είναι αναμενόμενο στη σύγχρονη εποχή, το ZAR μπορεί να συνδεθεί με το κινητό σου μέσω Bluetooth. Έτσι, μπορείς να το χειριστείς μέσω της φορητής συσκευής σου, αλλά και να λαμβάνεις πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά πχ. με την ταχύτητα με την οποία κινείσαι, πόση ενέργεια σού απομένει, αλλά και τη διαδρομή που ακολουθείς.

Η καμπάνια του ZAR θα είναι ανοικτή στο Kickstarter για 11 ακόμα ημέρες. Οι δημιουργοί του μπορούν να είναι ήσυχοι, καθώς έχουν ήδη εξασφαλίσει το αρχικό κεφάλαιο των 50 χιλιάδων δολαρίων (45 χιλιάδες ευρώ) που ζητούσαν από την πλατφόρμα crowdfunding. Προς το παρόν, έχουν προσελκύσει περισσότερους από 430 υποστηρικτές και τουλάχιστον 130 χιλιάδες δολάρια (117 χιλιάδες ευρώ).
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ