2016-02-08 13:16:53
Φωτογραφία για ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Παίζεται χοντρό παιχνίδι στην πλάτη της Ελλάδος

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση της δεκαετούς καγκελαρίας της λόγω του χειρισμού του μεταναστευτικού, η Άνγκελα Μέρκελ σπεύδει σήμερα στη χώρα-κλειδί για να μειωθούν οι ροές στην Ευρώπη, την Τουρκία, η οποία φιλοξενεί πάνω από 2,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες.

Το ταξίδι συμφωνήθηκε μεταξύ Μέρκελ και Νταβούτογλου στην πρόσφατη διάσκεψη των δωρητών για τη Συρία, και ενώ οι ''28'' είχαν εγκρίνει την παροχή οικονομικής βοήθειας τριών δισ. ευρώ στην Άγκυρα, η οποία έχει δεσμευτεί, βάσει της συμφωνίας του περασμένου Νοέμβρη με την Ε.Ε., να καταπολεμήσει τα κυκλώματα των διακινητών και να ανακόψει το κύμα των προσφύγων.

Στις συνομιλίες με Ερντογάν και Νταβούτογλου, η Μέρκελ, που βλέπει τη δημοφιλία της να καταρρέει εξαιτίας της πολιτικής της, του περασμένου έτους, των ανοικτών συνόρων, θα πιέσει για να σταματήσουν οι ροές προς την Ελλάδα, με αντάλλαγμα, όπως είπε στο εβδομαδιαίο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της, απευθείας μετεγκατάσταση σύρων προσφύγων από την Τουρκία στην Ε.Ε. και κατανομή τους με ποσόστωση. Είμαι αποφασισμένη να βρω λύση με την Τουρκία, τόνισε και απήθυνε αυστηρή προειδοποίηση για το μέλλον της Σένγκεν. 


Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Euro2Day, παίζεται χοντρό παιχνίδι στην πλάτη της Ελλάδος, αφού αποκαλυπτικά εμπιστευτικά έγγραφα δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι από στις 16 Νοεμβρίου και όταν είχε ήδη συμφωνηθεί το λεγόμενο Action Plan μεταξύ Τουρκίας και Κομισιόν, ο κ. Ερντογάν σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αττάλεια της Τουρκίας, απείλησε ότι εάν η Ε.Ε. δεν συνδέσει το προσφυγικό με την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας τότε: 

Θα στείλει με λεωφορεία πρόσφυγες σε Ελλάδα και Συρία και θα αφήσει τους πρόσφυγες και δη μικρά παιδιά να... πνίγονται στις ακτές της, ενώ δεν αποδέχθηκε τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια που είχε συμφωνήσει και ζήτησε 3 δισεκατομμύρια τον χρόνο τουλάχιστον, διαφορετικά δεν θα υπάρξει συμφωνία. Επίσης, ζήτησε το άνοιγμα όλων των κεφαλαίων ένταξης συντομότερα και δεν αποδέχθηκε υποδείξεις από την Κομισιόν. Η Κομισιόν σκοπίμως καθυστέρησε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου της Τουρκίας, μετά από αίτημα του ιδίου του Ερντογάν για να τον βοηθήσουν να κερδίσει τις εκλογές!

Ολόκληρο το δημοσίευμα του Euro2Day ΕΔΩ!

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ