2016-02-08 13:27:08
Φωτογραφία για Τι λέει ο διεθνής Τύπος για την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα;
Οι πυραυλικές φιλοδοξίες του ευτραφούς ηγέτη της Βορείου Κορέας...

μπορεί να οδηγήσουν σε ένα νέο «Πόλεμο των Άστρων»;

   Η προκλητική ενέργεια του Κιμ Γιονγκ Ουν να εκτοξεύσει έναν πύραυλο μεγάλους βεληνεκούς, παραβιάζοντας τις συνθήκες «ερεθίζει» επικίνδυνα ΗΠΑ, Ν. Κορέα και ΟΗΕ με την βρετανική εφημερίδα Independent να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας «θερμής» συνάντησης πυραύλων στο διάστημα.    

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η  εκτόξευση του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα έχει ενισχύσει επικίνδυνα την ένταση στη βόρειο-ανατολική Ασία, ωθώντας τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ σε συνομιλίες για την εγκατάσταση ενός αμφιλεγόμενου πυραυλικού αμυντικού συστήματος, κάτι για το οποίο αντιτίθενται Ρωσία και Κίνα.  

 Η ανακοίνωση των συνομιλιών αναφορικά με τον Terminal High Altitude Area Άμυνας (THAAD) ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Βορείου Κορέας ότι πέτυχε να θέσει ένα νέο δορυφόρο γεωσκόπησης σε τροχιά
.   Οι αντίπαλοι της Βόρειας Κορέας πιστεύουν ότι στόχος της εκτόξευσης ήταν η δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου,  μόλις ένα μήνα μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της.   Την ίδια ώρα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν απολαμβάνει την τρελή του αγάπη για τις  βαλλιστικές δοκιμές, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Liberation.  

   Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έσπευσε να καταδικάσει την εκτόξευση ως παραβίαση υπό το πρόσχημα της εκτόξευσης δορυφόρου με την Ουάσινγκτον να διαβεβαιώνει τόσο τη Νότιο Κορέα όσο και την Ιαπωνία για την υλοποίηση των δεσμεύσεών της στην πυραυλική τους άμυνα.  

 Κι ενώ τα Ηνωμένα Έθνη αναμένεται να επιβάλουν μία σειρά «σκληρών» κυρώσεων σε βάρος του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ, ΗΠΑ και Νότιος Κορέα ανακοίνωσαν την έναρξη επίσημων συνομιλιών αναφορικά με την ανάπτυξη σε κορεατικό έδαφος, του εξελιγμένου αντιβαλλιστικού συστήματος (Terminal High Altitude Area Defense System -THAAD) το συντομότερο δυνατό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent.    Μετά από έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή το βράδυ, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την εκτόξευση πυραύλου και δήλωσε ότι θα εκδώσει σύντομα ένα νέο ψήφισμα κυρώσεων ως αντίποινα με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας να σφυρίζει αδιάφορα.   Η γαλλική εφημερίδα Liberation αφιερώνει το σημερινό πρωτοσέλιδό της στον Κιμ Γιουνγκ Ουν, υπό τον εύστοχο τίτλο : "Η τρελή αγάπη του Κιμ" και τον υπότιτλο "Βαλλιστική περίπτωση".   Το αφιέρωμα της "Libe" κινείται στο ίδιο μήκος με αυτό του "Independent" υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες της εφημερίδας ότι, ο ηγέτης της Βορείου Κορέας έχει απειλήσει ουκ ολίγες φορές τον αιώνιο εχθρό του, τις ΗΠΑ, με πυρηνική επίθεση. Ο Κιμ Γιουνγκ Ουν επανέρχεται στην αγαπημένη του ασχολία: τις βαλλιστικές προκλήσεις. 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ