2016-02-09 01:22:53
Φωτογραφία για Δυσαρεστημένοι οι κλινικάρχες από τα χρήματα που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ για τις ΜΕΘ
Ανθή Αγγελοπούλου - Sofokleousin.gr

Τη δυσαρέσκεια τους επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Κλινικών γιατί όπως λένε,ενώ ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ και υπέγραψαν συμφωνία να παρέχουν κλίνες στις ΜΕΘ των κλινικών τους τα χρήματα που τους αποζημιώνει είναι ελάχιστα, ενώ την ίδια στιγμή ο ΕΟΠΥΥ ζητά από αυτούς claw back και rebate.

Το κόστος μιας κλίνης ΜΕΘ είναι πολύ υψηλό, άμεσα πληρωτέο στους προμηθευτές, ενώ ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αποζημιώνει, σε πραγματικές και όχι ονομαστικές τιμές, ημερησίως με το ποσό των 124€, ποσό παντελώς εξωπραγματικό που δεν καλύπτει, ούτε κατ’ ελάχιστο, το λειτουργικό κόστος. Αντίθετα το κόστος κλίνης ΜΕΘ σε νοσοκομείο του ΕΣΥ ξεπερνάει τα 2.000€ ημερησίως.

Ως εκ τούτου, οι κλινικάρχες σημειώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν την λειτουργία των κλινών Μ.Ε.Θ. σε μια εποχή με ιδιαίτερες και αυξημένες ανάγκες λόγω του ιού της γρίπης. 


Ζητούν από την πολιτική ηγεσία και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., άμεσα, χωρίς χρονοτριβές, την ανακοστολόγηση του νοσηλίου της Μ.Ε.Θ., στο 50% μόνο του κόστους σε Δημοσιο Νοσοκομείο, χωρίς περικοπές rebate και Claw Back και χωρίς επιβάρυνση με ΦΠΑ, αφού προσφέρουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία στη διάθεση του ΕΣΥ μέσω του ΕΚΑΒ, καθώς και την άμεση απόδοση ρευστότητας στον κλάδο με τακτές ανά μήνα πληρωμές. Σύμφωνα με τους κλινικάρχες, η κατανόηση που επιδεικνύει ο νέος Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η πολιτική ηγεσία πρέπει άμεσα να μετεξελιχθεί σε έργο, δίνοντας την δυνατότητα άμεσης ένταξης στο σύστημα υγείας 370 ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ και 300 κλινών Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, επιλύοντας ένα καθοριστικό για την ανθρώπινη ζωή πρόβλημα.

Οι ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Κλινικών, υποστηρίζουν ότι δεν θα καταφέρουν να συνεχίσουν να λειτουργούς τις κλινικές τους εξαιτίας, όπως λένε, της συνεχιζόμενης μη τακτικής ανά μήνα πληρωμής των και της πρόσφατης δήθεν πληρωμής τους, που προβλεπόταν για τα τέλη Ιανουαρίου, λόγω συμψηφισμού των οφειλόμενων ποσών με τα ληστρικά μέτρα των Claw Back και Rebate για το Α’ εξάμηνο του 2015.

Η συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας με ευθύνη αποκλειστικά και μόνο του ΕΟΠΥΥ και όχι από επιχειρηματικά μας λάθη και ταυτόχρονα η ηθική υποχρέωση μας να προσφέρουμε, χωρίς «εκπτώσεις», τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς που μας επιλέγουν, δημιουργεί ένα αδιέξοδο σκηνικό.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ