2016-02-09 10:01:27
Φωτογραφία για Κλείνουν τα Τέμπη μέχρι νεοτέρας οι αγρότες. Διχασμένοι για την απόβαση στην Αθήνα την Παρασκευή...
Οι αγρότες της Θεσσαλίας αποφάσισαν να κλείσουν από τις 12:00 το μεσημέρι σήμερα και επ' αόριστον τα Τέμπη σκληραίνοντας τη στάση τους έναντι του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Οι ίδιοι πάντως διαφοροποιούνται από τους συναδέλφους τους και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέβουν στην Αθήνα, την ερχόμενη Παρασκευή. Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών που μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών έδωσαν τη Δευτέρα στην δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις -με βασικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, δηλώνουν ανοιχτοί στον διάλογο με βάση τις προτάσεις που κατέθεσαν. Συνάδελφοί τους, από την υπόλοιπη χώρα απορρίπτουν τον διάλογο και δηλώνουν αποφασισμένοι για κάθοδο στην Αθήνα...

Εκτός από την εθνική οδό κλειστές για ορισμένες ώρες θα είναι και εναλλακτικές διαδρομές όπως αυτή στο Γερακάρι (18:30 έως 20:30) και εκείνη της Μελούνας (16:00 – 24:00)
. Πολλά για τη στάση των Θεσσαλών αγροτών, θα κρίνει η σημερινή σύσκεψη στον Προμαχώνα, όπου θα δώσουν το παρών εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα. Στη Νίκαια πάντως οι προετοιμασίες για την κάθοδο στην Αθήνα είναι πυρετώδεις και κανείς δεν αποκλείει οι αγρότες να "στρατοπεδεύσουν" στην πρωτεύουσα, ενώ όπως τονίζουν έρχονται να αναμετρηθούν με την κυβέρνηση.

Η εικόνα στα υπόλοιπα μπλόκα

Το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, παραμένει κλειστό όπως και εκείνο στον Προμαχώνα, όπου τα ξημερώματα είχαμε επεισόδια, με Βούλγαρους οδηγούς να πατούν γκάζι και να σπάνε το μπλόκο. Υπό κατάληψη βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ. Κλειστή μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι θα παραμείνει η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Στο νομό Κιλκίς έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Και τα δύο ανοίγουν στις 22:00. Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή.

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έβδομη ημέρα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας. Στο μπλόκο η δύναμη μετρά περισσότερα από 750 τρακτέρ. Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα (16:00).

Στο νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο νομού αφορά στα εξής: σε Έδεσσα και Αμύνταιο γίνεται αποκλεισμός 12:00-13:00 και 19:00-21:00, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα Άρνισσας 17:30-20:30. Στον νομό Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12:00-18:00 κλειστά), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων, στα «πράσινα φανάρια» και το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα (19:00-21:00 κλειστά).

Υπό κατάληψη η εφορία Ηρακλείου

Δεν παρατάνε τον αγώνα τους κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, οι αγρότες και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η εφορία Ηρακλείου, στη λεωφόρο Κνωσού, ενώ στο κτίριο της ΔΟΥ Ρεθύμνου μετέβησαν χθες οι αγρότες του Ρεθύμνου με αγροτικά οχήματα και τρακτέρ όπου απέκλεισαν την είσοδο.

Ακόμα, το πρωί της Δευτέρας, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο Κλαδισού προχώρησαν στο κλείσιμο της εισόδου του κτιρίου της Τράπεζας Ελλάδας, στο κέντρο των Χανίων. Οι αγρότες μάλιστα έκαναν και την κηδεία της μνημονιακής πολιτικής έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την "Νέα Τηλεόραση".

Πορεία διαμαρτυρίας και κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στον Άγιο Νικόλαο πρόκειται να πραγματοποιήσουν ,σήμερα το μεσημέρι, αγρότες από το Λασίθι. Στις 11:00, πρόκειται να πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στην Παχειά 'Αμμο. Στο μεταξύ, το μπλόκο στο Οροπέδιο παραμένει αμετακίνητο ενώ αντιπροσωπεία των αγροτών προχώρησε σε κατάληψη της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου.

Τα επεισόδια στον Προμαχώνα

Ενταση σημειώθηκε τα ξημερώματα στο τελωνείο του Προμαχώνα με Βούλγαρους οδηγούς να σπάνε τα μπλόκα των αγροτών και να περνούν στη χώρα τους. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 02.00, όταν οδηγοί 5 φορτηγών, που ήταν αποκλεισμένοι στην περιοχή για μέρες, επιβιβάστηκαν στα οχήματα τους, πάτησαν το γκάζι και έσπασαν τις μπάρες. Σύμφωνα με πληροφορίες 4 φορτηγά πέρασαν στη Βουλγαρία, ενώ η 5η νταλίκα σταμάτησε στα συνόρα. Ο οδηγός της συνελήφθη, ενώ όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Βουλγαρίας, οι 4 οδηγοί που πέρασαν στη γειτονική χώρα, έχουν προσαχθεί για το επεισόδιο που προκάλεσαν...
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η αλήθεια για τον Νίκο Παππά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η αλήθεια για τον Νίκο Παππά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ