2016-02-09 10:22:10
Φωτογραφία για ΑΓΡΟΤΕΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Μεγαλειώδη κάθοδο στην Αθήνα την Παρασκευή προετοιμάζουν οι αγρότες από όλη την Ελλάδα, προχωρώντας σε μια νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ενώ απέκλεισαν την κοιλάδα των Τεμπών επ’ αόριστον και σε συνεργασία με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών έδωσαν στην δημοσιότητα προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, με βασικό αποδέκτη τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι αγρότες από πολλές περιοχές της χώρας αναφέρουν ότι είναι αποφασισμένοι να στρατοπεδεύσουν στο Σύνταγμα για τουλάχιστον τρεις ημέρες και ήδη στο μπλόκο της Νίκαιας ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τον ερχομό τους στην πρωτεύουσα την Παρασκευή. Παράλληλα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας από τα Χανιά έχουν γνωστοποιήσει ότι θα συμμετάσχουν στο πανελλήνιο συλλαλητήριο την ερχόμενη Παρασκευή στην Αθήνα.

Πάντως, οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα δεν θα πάρουν το δρόμο για Αθήνα, καθώς διαφωνούν με την απόφαση που έλαβαν τα 68 μπλόκα στη σύσκεψη που έγινε στη Νίκαια της Λάρισας. Είχε προηγηθεί το «όχι» από την Πανελλαδική Συντονιστική, τα Τέμπη και την Πρωτοβουλία Αγροτών, οι οποίοι δεν θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που σχεδιάζεται στην Αθήνα την Παρασκευή. 


Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία σχεδιάζει ήδη μέτρα για τον αποκλεισμό των τρακτέρ εκτός των πυλών της πρωτεύουσας. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα. Θα μπλοκαριστούν εκτός, στους οδικούς άξονες, ενώ δεν θα επιτραπεί να μπουν τρακτέρ στα πλοία από την Κρήτη για τον Πειραιά», λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης, την Παρασκευή το «παρών» στο Σύνταγμα μαζί με τους αγρότες αναμένεται να δώσουν οι επιστημονικοί φορείς που επίσης σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ