2016-02-09 21:13:10
Φωτογραφία για Δηλώσεις προέδρου Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Μαργαρίτας Στενιώτη
«Υπάρχει διασάλευση των αρχών του κράτους δικαίου -η νομοθέτηση καθ' υπόδειξη των... θεσμών και με έξωθεν παρεμβάσεις υποβαθμίζει την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης- η νομοθέτηση πρέπει να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο».

Αυτό τόνισε πριν από λίγο στον Flash 96,0 F.M., η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Μαργαρίτα Στενιώτη, αναφορικά με το κείμενο - καταπέλτη της Ένωσης για το Ασφαλιστικό, στο οποίο υπογραμμίζεται -μεταξύ άλλων- ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει ξεπεράσει τα όρια της αυτοθυσίας προς τον σκοπό της οικονομικής διάσωσης της χώρας”, και γίνεται λόγος για “ θεσμική και αξιακή κρίση”.

Η κυρία Στενιώτη επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι μέτρα με καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και παρεμποδίζουν την πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο του. Η ίδια στηλίτευσε την παρέμβαση των δανειστών στον κώδικα πολιτικής δικονομίας, και μίλησε για συνολικότερη προσπάθεια υποβάθμισης του δικηγορικού λειτουργήματος. Πρόσθεσε, δε, ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων βρίσκεται σε συζητήσεις για συντονισμό με αντίστοιχες ευρωπαϊκές Ενώσεις, και ειδικά στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ