2016-02-09 21:33:11
Φωτογραφία για Ο. Γεροβασίλη: Η μπάλα είναι στην πλευρά των θεσμών σχετικά με την αξιολόγηση
Η μπάλα είναι πλέον στην πλευρά των θεσμών, που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, αναφερόμενη στο θέμα της αξιολόγησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο σύντομα, τονίζοντας: «Σταθερή μας θέση είναι ότι η όλη διαδικασία της αξιολόγησης οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα διότι, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο». «Οι όποιες διαφορές πρέπει και μπορούν να γεφυρωθούν, η μπάλα, πλέον, είναι στο γήπεδο των θεσμών, που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

Σχετικά με το αγροτικό, η κ. Γεροβασίλη είπε «ναι» σε εξαντλητικό διάλογο με τους αγρότες, αλλά «όχι» από μηδενική βάση. Η κυβερνητική εκπρόσωπος κάλεσε τους αγρότες να απομονώσουν εκείνους «που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για πολιτικούς αποκλειστικά λόγους». «Αυτοί που τους αγκαλιάζουν είναι αυτοί που κάποτε τους λοιδορούσαν. Πολύ σύντομα οι αγρότες θα καταλάβουν ποιοι θέλουν τις βέλτιστες λύσεις και ποιοι παίζουν ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη τους», είπε.


Επίσης, τόνισε ότι οι αγρότες δεν γίνεται να αδιαφορούν για την οικονομική κατάσταση της χώρας και ούτε για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Απαντώντας σε ερώτηση για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή, υπονόησε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. «Υπάρχουν νόμοι και κανόνες, νομίζω ότι η Τροχαία θα λάβει τα μέτρα της», σημείωσε.

Ακόμη, εξήγησε πως «η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι στάση ανοχής. Είναι στάση κατανόησης και αποδοχής στο δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να διαδηλώνουν προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Σήμερα, όμως, είδα την ανακοίνωση του μπλόκου των Τεμπών, που είπαν ότι δεν θα κατέβουν με τρακτέρ διότι θέλουν να προσέλθουν σε έναν διάλογο, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σημειώσουμε. Αλλά πρέπει και να πούμε ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Αν πάω και ανέβω με ένα αυτοκίνητο σε ένα πεζοδρόμιο, νομίζω ότι η τροχαία θα με σταματήσει και θα με κατεβάσει. Επίσης υπάρχουν νόμοι και κανόνες για το ποια οχήματα εισέρχονται στο κέντρο της Αθήνας και νομίζω είναι δουλειά της τροχαίας να δει τι θα κάνει απέναντι σε αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «οι εστίες αστάθειας πολλαπλασιάζονται και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος καθυστέρησης». Αναφορικά με το ασφαλιστικό είπε ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, τήρησε τη δέσμευσή του να καταθέσει νέα βελτιωτική πρόταση για τις ασφαλιστικές εισφορές και σημείωσε ότι με αυτήν ενισχύονται τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και υπάρχουν κλιμακωτές επιβαρύνσεις για τα μεγάλα εισοδήματα.

Η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε ότι σήμερα συνεδριάζει εκ νέου η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με στόχο να ορίσει τα μέλη του ΕΣΡ, τονίζοντας ότι «είναι απαραίτητο πολιτικά αλλά και νομικά να βρεθεί κοινός τόπος και να στελεχωθεί η ανεξάρτητη αρχή». Για το λόγο αυτόν κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά τη ΝΔ «να συνδράμει για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου». «Αν αυτό δεν γίνει η κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει τη διαδικασία αδειοδότησης με κάθε νόμιμο τρόπο».

Αναφερόμενη στο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ιράν, επεσήμανε ότι εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση των διεθνών σχέσεων της χώρας, ένα πλαίσιο που ορίζεται από την αρχή της ενεργητικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης. Είπε ότι η επίσκεψη στο Ιράν στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και υπήρξε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και των δύο πλευρών, ιδιαίτερα στους τομείς των νέων τεχνολογιών, των πετρελαιοειδών, της μεταποίησης, της ενέργειας και των μεταφορών και, ήδη, έχουν κλείσει σημαντικές συμφωνίες μεταξύ Ελλήνων και Ιρανών επιχειρηματιών.

«Καμία πιθανότητα να πάμε σε εκλογές»

Επίσης, για ακόμη μία φορά η κ. Γεροβασίλη απέρριψε τα περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να περάσουμε σε εκλογές», δήλωσε, ζητώντας να σταματήσουν αυτά τα σενάρια, γιατί, όπως είπε, «δεν βοηθούν τη χώρα».

Καλούμενη να σχολιάσει τις δηλώσεις του Π. Καμμένου ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών, υποστήριξε ότι δεν άνοιξε ο κ. Καμμένος την εκλογολογία. «Ο κ. Καμμένος δεν είπε θα γίνουν εκλογές. Είπε ότι η κυβέρνηση έχει εντολή τετραετίας. Απάντησε σε ένα υποθετικό σενάριο», είπε.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ