2016-02-10 01:47:11
Φωτογραφία για «Αγωνιζόμαστε σήμερα για να έχουμε αύριο»
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Δυναμικό «παρών» έδωσαν εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες Λιμενικοί στην ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία της προηγούμενης Παρασκευής στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ» στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής κατήγγειλαν την υπηρεσιακή αποδυνάμωση και την κοινωνική απαξίωση που έχουν υποστεί και εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στις επαχθείς διατάξεις των μνημονίων και στα προωθούμενα μέτρα για το ασφαλιστικό. Σύσσωμο το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ απαιτεί από την Πολιτεία να χειριστεί το αγαθό της ασφάλειας του Πολίτη ως εθνική υπόθεση, έξω και πάνω από λογιστικούς υπολογισμούς και «παζάρια» με τους «θεσμούς».

Οι Λιμενικοί τονίζουν ότι έχουν υποστεί από το 2010 την εφαρμογή άδικων, επίπονων οικονομικών μέτρων την ώρα που η αδιαμφισβήτητη δικαίωσή τους το 2014 από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την πλήρη μισθολογική τους αποκατάσταση εκκρεμεί ακόμα . Επισημαίνουν ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, που ευαγγελίζεται ότι προωθεί η Κυβέρνηση χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες της εργασίας , προωθεί νέες διατάξεις που φέρνουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.


ΖΗΤΟΥΝ: – Ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας, βάζοντας φρένο στις περικοπές των λειτουργικών τους δαπανών.

· Πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ.

· Διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων και επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών τους.

· Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ Αθανάσιος Τσατσουλής στον χαιρετισμό του δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς άλλη μια κυβέρνηση μας αναγκάζει να βγούμε στους δρόμους για να παλέψουμε για τα αυτονόητα. Την επιβίωση και την αξιοπρέπεια μας. Το επερχόμενο ασφαλιστικό είναι μια ταφόπλακα, για όλους τους ένστολους, και για τους εν ενεργεία και για τους εν αποστρατεία. Για τους ένστολους που έδωσαν και δίνουν το αίμα τους και την ζωή τους για την πατρίδα. Οι Έλληνιδες και οι Έλληνες Λιμενικοί , αστυνομικοί , πυροσβέστες και στρατιωτικοί ήμαστε ο μοναδικός εργασιακός κλάδος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη που δουλεύουμε 6 & 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς ωράρια, χωρίς ρεπό σε αργίες , και γιορτές. Και έρχεται άλλη μια κυβέρνηση, άλλος ένας Υπουργός που ξεχνούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και την προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο που είναι ανεκτίμητη και μας λένε ωμά ότι τα θέματα μας θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο με άλλους κλάδους. Κυρίες και Κύριοι της κυβέρνησης μακάρι να μας αντιμετωπίζατε με όμοιο τρόπο με άλλους εργασιακούς κλάδους. Αλλά δυστυχώς ούτε αυτό δεν κάνετε…»

Μετά τη συγκέντρωση στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ,τη Χρυσή Αυγή και τη Λαϊκή Ενότητα, ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή όπου οι ένστολοι επέδωσαν ψήφισμα, και στη συνέχεια στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ