2016-02-10 04:27:06
Φωτογραφία για Τον Μάη η δίκη για το «Stairway To Heaven» των Led Zeppelin
Μια υπόθεση που έχει τραβήξει πολύ και έχει κουράσει αρκετά τόσο τα μέλη... όσο και τους fans των Led Zeppelin αναμένεται να βρει τελικά τον δρόμο της προς τις δικαστικές αίθουσες.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση της «πατρότητας» του θρυλικού «Stairway To Heaven» για την οποία ερίζουν οι Zeppelin αλλά και το σχετικά άγνωστο group Spirit, του οποίου η instrumental σύνθεση «Taurus» που κυκλοφόρησε το 1968, μοιάζει εκπληκτικά με αυτή των Zeppelin.

Οι Led Zeppelin τονίζουν σε κάθε ευκαιρία πως οι Robert Plant και Jimmy Page έγραψαν μόνοι τους το κομμάτι με την πλευρά των Spirit να κάνει λόγο για καθαρή κλοπή. Μάλιστα, η εταιρία που χειρίζεται την υπόθεση απο πλευράς Spirit (σημειώνουμε πως ο συνθέτης της μπάντας Randy California έφυγε απο τη ζωή 1997) κάνει λόγο για «παραχάραξη της rock n roll ιστορίας».

Οι δικαστικές αρχές κάλεσαν τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές σε μια συμβιβαστική λύση τον ερχόμενο μήνα. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, η δίκη για την πατρότητα του κομματιού θα πραγματοποιηθεί οριστικά μέσα στον ερχόμενο Μάη, δίνοντας έτσι λύση σε ένα σήριαλ που κρατάει αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, τα κέρδη απο το «Stairway To Heaven» αγγίζουν τα 500 εκατομμύρια δολάρια.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ