2016-02-10 12:24:28
Φωτογραφία για Κλειστό το τελωνείο του Προμαχώνα από το μεσημέρι και μετά...Διαβάστε που αλλού θα έχει μπλόκα σήμερα...
Ανοιχτοί θα είναι σήμερα οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη καθώς οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα δεν προτίθενται να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση. Αντίθετα η εφορία Μουδανίων θα παραμείνει αποκλεισμένη, ενώ το μεσημέρι κλείνει και πάλι το τελωνείο του Προμαχώνα.

«Αναγνωρίζουμε το γολγοθά του αστικού πληθυσμού. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο. Παρατηρούμε τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, ενώ όσοι μπορούν, θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Μαυροσκάς, μέλος της συντονιστικής επιτροπής, κάνοντας γνωστό ότι οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν σήμερα ανοικτοί.

Κλειστό θα διατηρηθεί το Δερβένι στο χρονικό διάστημα 10:00-15:00 ενώ τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία ένα ρεύμα και στις δύο πλευρές, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής, Θόδωρο Χατζητομάρη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον σημερινό προγραμματισμό των αγροτών, οι κινητοποιήσεις θα εξελιχθούν ως εξής:


Στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, με τη συμμετοχή και μελισσοκόμων, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο. Ο συντονιστής του μπλόκου στο κόμβο Μουδανιών, Βαγγέλης Μισαηλίδης, σημειώνει: «Και σήμερα βρισκόμαστε με τα τρακτέρ μας μπροστά στην εφορία Μουδανίων, την οποία θα αποκλείσουμε και πάλι από την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων στην υπηρεσία και μέχρι τη λήξη του».

Ανοικτό παραμένει από τις 20:15 χθες το βράδυ, το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, όπου -κατά την αστυνομία- δεν υπάρχουν πλέον οχήματα σε αναμονή. Όπως όμως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος τής εκεί συντονιστικής επιτροπής, Ανέστης Κεμανετζόγλου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης το σημείο θα κλείσει εκ νέου στις 15:00 και θα ανοίξει στις 10:00 αύριο το πρωί για τρεις ώρες.

Το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, άνοιξε αργά τη νύχτα έως τις 11:00 σήμερα το πρωί, οπότε έκλεισε και πάλι. Τρακτέρ από τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης νομού Δράμας, μετακινήθηκαν τη νύχτα στην εφορία της πόλης, την οποία απέκλεισαν.

Υπό κατάληψη παραμένει από τις 20/1 η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ συνεχίζεται ο αποκλεισμός των παρακαμπτηρίων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (13:00-15.00 και 20:00.00-22:00) στο πρώτο, ενώ στο δεύτερο η δίοδος θα κλείσει από τις 18:00 έως και τις 22:00.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου τα παρατεταγμένα τρακτέρ υπερβαίνουν τα 800, ο αποκλεισμός που ξεκίνησε το Σάββατο θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συντονιστικού, αγρότη Χαλάστρας Αχιλλέα Καμπούρη.

Σε αποκλεισμό βρίσκεται για δέκατη ημέρα σήμερα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας Οδού, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16:00.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά αποκλεισμούς στους κόμβους: Μελισσίου (17:00-22:00), Μαυροβουνίου Πέλλας (17:30-21:00), Μεσημερίου (17:30-21:00), Αλυσίδας Βεγορίτιδας (12:00-14:00 και 17:30-21:00), Αψάλου (17:00-21:00) και Γυψοχωρίου (17:00-17:30).

Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο αποκλεισμός που αποφασίστηκε είναι ο δεύτερος 24ωρος, από τις 10:00, ενώ συζητείται το ενδεχόμενο αποκλεισμού και του παράδρομου στη γέφυρα Τσικαρλί, όπως και η ενδυνάμωση της δύναμης στο τελωνείο Ευζώνων.

Πολύωρους αποκλεισμούς πραγματοποιούν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους τις τελευταίες ημέρες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Θεόδωρος Νέλλας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής, «σήμερα ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις 10:00 και θα διαρκέσει έως και τις 20:00».

Στον νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Δημαλή, θα γίνει αποκλεισμός δρόμων το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι εκεί έχουν στηθεί μπλόκα σε Αιγίνιο και Κατερίνη.

Στον κόμβο Αντιγίνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στις 12:00, ξεκινά 24ωρος αποκλεισμός, κατά δήλωση της συντονίστριας Διαμάντως Κρητικού.

Το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι σύμφωνα με τον συντονιστή όλων, Δημήτρη Μόσχο το εξής: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την πΓΔΜ 11:00-23.00, Γρεβενά, πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 13:00-16:00 και στα δύο ρεύματα, Νεάπολης Τσοτυλίου 14:00-16:00 και 18:30-20:00), στο Άργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στον δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:00-18:30, επίσης σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη, ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός τις ώρες 12:00-14:00.

Τέλος, σημειώνεται ότι στις γενικές συνελεύσεις που έγιναν στα περισσότερα μπλόκα της περιφέρειας, όπως σε εκείνα του Άργους Ορεστικού, της Kρυσταλλοπηγής, του τελωνείου της Νίκης στη Φλώρινα και στο Αντίγονο Αμυνταίου, αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα, χωρίς, όμως, να υπάρξει αριθμητική αποδυνάμωση της παρουσίας των αγροτών στα υπάρχοντα μπλόκα.

Αρνητικό είναι το κλίμα για την κάθοδο στην Αθήνα από το μπλόκο του Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό, ενώ απόφαση για το θέμα αναμένεται να λάβουν στη συνέλευσή τους οι αγρότες των Γρεβενών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ