2016-02-11 14:03:02
Φωτογραφία για Ερντογάν: Δεν είναι γραμμένη η λέξη «ηλίθιος» στα μέτωπό μας...
Η Τουρκία θα είναι υπομονετική μέχρις ενός σημείου σχετικά με την κρίση στη Συρία και στη συνέχεια θα αναγκαστεί να αναλάβει δράση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σε επιχειρηματικό φόρουμ στην Άγκυρα η οποία μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.

Ο τούρκος πρόεδρος απέρριψε κατηγορηματικά τις διεθνείς εκκλήσεις να ανοίξουν τα τουρκικά σύνορα σε δεκάδες χιλιάδες σύρους πρόσφυγες που φεύγουν από τη μάχη του Χαλεπίου, απειλώντας ότι θα τους στείλει σε άλλες χώρες.

«Δεν είναι γραμμένη η λέξη "ηλίθιος'"στα μέτωπό μας. Μην πιστεύετε πως τα αεροπλάνα και τα λεωφορεία βρίσκονται εδώ για το τίποτα. Θα κάνουμε αυτό που απαιτείται», είπε.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη πως υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις στη Συρία πραγματοποιούν «ανελέητες σφαγές» και πως τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν την «εθνοκάθαρση» στη χώρα.

Κρεμλίνο: Συζητείται κατάπαυση του πυρός στη Συρία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες για μια κατάπαυση του πυρός στη Συρία βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει ομοφωνία αναφορικά με τη διευθέτηση της συριακής κρίσης.

«Η διαδικασία είναι πολύ εύθραυστη, συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν μπορεί να μιλήσει κάποιος για ομοφωνία στη διαδικασία για μια διευθέτηση στη Συρία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όταν ερωτήθηκε αν η Ρωσία έχει προτείνει την 1η Μαρτίου ως ημερομηνία για την έναρξη μιας εκεχειρίας.

Δυτικός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία διατύπωσε πρόταση να κηρυχθεί από την 1η Μαρτίου κατάπαυση του πυρός στη Συρία, όμως ο αξιωματούχος δήλωσε πως δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τη ρωσική προσφορά.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ