2016-02-11 15:16:32
Φωτογραφία για ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΡΗΝΟΥ
«Σήμερα είναι μια μέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Έλληνες αξιωματικοί, σε καιρό ειρήνης, μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων. Εκτελώντας την υπηρεσία τους, εκτελώντας το καθήκον τους, εκτελώντας τον όρκο που έδωσαν όταν κατετάγησαν στις ένοπλες δυνάμεις. Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι», τόνισε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

«Δεν υπάρχουν λόγια που μπορεί να πει κανείς στις οικογένειές τους. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η κυβέρνηση, το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ο ελληνικός λαός, η σκέψη όλων μας είναι σε αυτές τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Θα είμαστε δίπλα τους», συμπλήρωσε. Ο Πάνος Καμμένος κατέληξε λέγοντας: «Σε αυτούς τους ήρωες» αφιερώνει τη σημερινή συμφωνία του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο που θα «λύσει το θέμα της μετανάστευσης». Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Άμυνας από το πρωί και ενημερώνεται για τις εξελίξεις των ερευνών
. Στη νήσο Κίναρο μεταβαίνει με ελικόπτερο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη.  

Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε σήμερα τα ξημερώματα στα νερά του Αιγαίου, εν ώρα καθήκοντος προς την Πατρίδα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, εκφράζει με δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τονίζει: «Σήμερα η Ελλάδα, οι Έλληνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πενθούμε» και δηλώνει «συγκλονισμένος» για το γεγονός, εκφράζοντας παράλληλα τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειές του πληρώματος. «Θα αποτελούν, πάντα, παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας» τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Σε δήλωση του, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., Θανάσης Δαβάκης, σημειώνει: «Το Πολεμικό μας Ναυτικό θρηνεί την απώλεια των τριών στελεχών του. Μαζί του και όλη η xώρα. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Η απώλειά τους αυξάνει το μακρύ κατάλογο των θυσιών των Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνική περίοδο στο Αιγαίο».

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου οδύνη και τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες του πληρώματος του ελικοπτέρου, μα και στη μεγάλη οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενη στο τραγικό δυστύχημα. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πράγματι μια οικογένεια που υπηρετεί με φιλότιμο, επαγγελματισμό και αυτοθυσία, τον Ελληνικό λαό και τη χώρα», σημείωσε ακόμα η Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο των Ελλήνων αξιωματικών Π.Ν. χειριστών ελικοπτέρου, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, στο πλαίσιο άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού. Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των ηρωικών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, τονίζει το ''Ποτάμι'' για το τραγικό γεγονός της πτώσης του ελικοπτέρου και τον χαμό των χειριστών του. Η πατρίδα μας τους ευγνωμονεί και θα τους θυμάται για πάντα. Το ''Ποτάμι'' συμπαραστέκεται αμέριστα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που παρ΄ όλες τις θυσίες που έχει υποστεί, επιτελεί με μεγάλη ευσυνειδησία καθημερινά το καθήκον του με κίνδυνο της ζωής του.

 «Αποφράδα ημέρα είναι δυστυχώς η σημερινή. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε την οδύνη μας και τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε τα ξημερώματα στα νερά του Αιγαίου», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Παράλληλα, σημειώνει: «Σήμερα όλη η Ελλάδα θρηνεί για τα παιδιά της που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την Πατρίδα» και εκφράζει θερμά συλλυπητήριά στις οικογένειές τους.

«Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που σήμερα τα ξημερώματα κατέπεσε στην Κίναρο. Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχει σημασία είναι η συμπαράσταση μας στην θλίψη και στην οδύνη των συγγενών τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ