2016-02-12 11:25:53
Φωτογραφία για Αυτή είναι η ιστορία της γυναίκας που βρήκε τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού...
Η 70χρονη Ειρήνη Κατσοτούρχη την Πέμπτη είχε την ατυχία να είναι ο πρώτος άνθρωπος που είδε τα συντρίμμια του ελικοπτέρου Agusta Bell μετά τη συντριβή του στη νησίδα Κίναρο, δυτικά της Λέρου.   Η κυρία Ειρήνη είναι μαζί με τον γιο της οι μοναδικοί κάτοικοι της μικρής νησίδας την οποία επέλεξαν για σπίτι τους μετά την επιστροφή τους από την Αυστραλία το 2000.

   Η οικογένεια Κατσοτούρχη επέλεξε την Κίναρο γιατί ήταν το όνειρο της 70χρονης όταν επέστρεψαν από το εξωτερικό.   Μαζί της ήταν αρχικά και ο σύζυγός της, ο κύριος Μικές. «Το 2013 έφυγε από τη ζωή μου ο σύζυγός μου, ο ακρίτας της Κινάρου όπως τον αποκαλούσαν πολλοί, και έμεινα μόνη μου» δηλώνει σε καθημερινή εφημερίδα.   Η 70χρονη επικοινωνεί με τα γειτονικά νησιά με ψαρόβαρκες και μικρά σκάφη που περνούν από την Κίναρο καθώς τα δύο από τα τριά παιδιά της ζουν στην Κάλυμνο.  

«Μαζί με το σύζυγό μου δώσαμε ζωή στη βραχονησίδα. Φτιάξαμε ένα μικρό σπιτάκι και είχαμε μια υπέροχη ζωή. Αυτή είναι η πατρίδα μου. Νιώθω ότι έχω χρέος να προστατεύσω αυτό τον ευλογημένο τόπο» δηλώνει η κυρία Κατσοτούρχη για την Κίναρο, για την οποία, όπως λέει, «δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα χρειαζόταν μια τέτοια τραγωδία για να μιλάει γι' αυτήν όλη η Ελλάδα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ