2016-02-12 12:16:30
Φωτογραφία για ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΣΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑΡΟ
Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών θα βρεθούν τα συντρίμμια του

ελικοπτέρου ΑΒ-212 που κατέπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο νησί Κίναρος του ανατολικού Αιγαίου. Οι έρευνες συνεχίζονται και νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκε και η τρίτη σορός, αυτή του χειριστή του ελικοπτέρου. 

Το ελικόπτερο κατέπεσε σε δύσβατο σημείο του νησιού και η επιχείρηση περισυλλογής αναμένεται να διαρκέσει για ημέρες, καθώς όλα τα συντρίμμια θα πρέπει να μεταφερθούν με τα χέρια από τις ομάδες έρευνας και στη συνέχεια να φορτωθούν σε ειδικό σκάφος για να μεταφερθούν στην Αθήνα. Η Αεροπορία Ναυτικού αναμένεται να προσπαθήσει να «συναρμολογήσει» τα κομμάτια του ελικοπτέρου για να διαπιστώσει τα αίτια του δυστυχήματος.

Η επιχείρηση περισυλλογής των συντριμμιών του ελικοπτέρου ΑΒ-212 συντονίζεται από το ΓΕΕΘΑ και πραγματοποιείται από πλωτά και ιπτάμενα μέσα του ΠΝ, της ΠΑ και του ΠΣ. Επίσης στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών μετέβη στη ν. Κίναρο προσωπικό της ΔΥΚ του ΠΝ, της 31 ΜΕΕΔ της ΠΑ και της ΕΜΑΚ του ΠΣ.


Μηχανική βλάβη ή ανθρώπινο λάθος;

Σε αυτά τα δυο ερωτήματα θα κληθούν να απαντήσουν οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που θα συντάξουν το πόρισμα του δυστυχήματος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να συνηγορεί υπέρ του ενός ή του άλλου σεναρίου. Οι νυχτερινές πτήσεις των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων σε ιδιαίτερα χαμηλό ύψος, απαιτούν ιδιαίτερη εμπειρία, αλλά και μηχανική ισχύ από τους κινητήρες του ελικοπτέρου. Επομένως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ούτε το ενδεχόμενο «κρατήματος» κάποιου από τους κινητήρες, ή απώλειας υδραυλικών υγρών, ή ακόμα και ενός ανθρώπινου λάθους, όπως απώλεια προσανατολισμού του πιλότου που πετούσε το ελικόπτερο σε συνθήκες πλήρους σκότους. Εν τω μεταξύ, τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, στη μνήμη των τριών νεκρών, μελών του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ