2016-02-13 13:49:55
Φωτογραφία για Τραγική η εικόνα της χώρας με τη γρίπη! Μεγάλες παραλείψεις για τον μη εμβολιασμό του πληθυσμού
Όλα δείχνουν ότι μια σειρά παραγόντων έχουν συμβάλει στην τραγική εικόνα που δείχνει φέτος η χώρα μας στο μέτωπο της γρίπης. Ελλείψεις στα βασικά αντανακλαστικά του συστήματος υγείας, όπως η κατάσταση στις ΜΕΘ, η πρωτοβάθμια φροντίδα, η μη-αποτελεσματική και έγκαιρη διανομή των αντιϊικών φαρμάκων, αλλά πρωτίστως η ατελής εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και κυρίως των ευπαθών ομάδων και των επαγγελματιών υγείας, «ντύνει» με τραγικά νούμερα την πραγματικότητα.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά εμείς οι Φαρμακοποιοί παρακολουθούμε ανήμποροι άλλη μία χρονιά πεταμένη στα σκουπίδια της πρωτοβάθμιας φροντίδας και της πρόληψης, με τον αντιγριπικό εμβολιασμό να αντιμετωπίζεται από τη χώρα περίπου ως εποχιακή μόδα και όχι ως αδήριτη ανάγκη, με παντελή έλλειψη σωστής ενημέρωσης, που θα έπρεπε να έχει το μέγεθος Εθνικής Εκστρατείας και όχι απλών συστάσεων.

Ευχόμενοι κάποτε να δοθεί η ευκαιρία σε όλον τον υγειονομικό χώρο να μπορέσει να προσφέρει σ' αυτόν τον τόπο έτσι όπως υποδεικνύουν πετυχημένες πρακτικές από άλλες χώρες και όχι αποτυχημένα κατάλοιπα αυτής της χώρας, παραθέτουμε άλλο ένα θλιβερό ρεπορτάζ με θύματα της γρίπης, αυτή τη φορά από το iatropedia:


Γρίπη: Ένας 30χρονος γιατρός νεκρός, 5 παιδιά χαμένα και εμφανίστηκε και στέλεχος τύπου Β 

Η κατάσταση δείχνει ανεξέλεγκτη με την γρίπη που κυριολεκτικά «θερίζει» ανθρώπινες ζωές φέτος στην χώρα μας και αλλού… Χθες έχασε την μάχη ένας 30χρονος γιατρός από το Μεσολόγγι ενώ όπως έκαναν γνωστό πηγές του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα θύματα έχουν ξεπεράσει τα 81 και μεταξύ τους υπάρχουν 5 παιδιά.

Γρίπη ίσον θάνατος φέτος και δεν είναι καθόλου υπερβολή καθώς από την μία μέρα στην άλλη (από Πέμπτη σε Παρασκευή χάθηκαν 4 ακόμα άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα ακόμα παιδί. Και σαν να μην έφτανε η "δράση" του φονικού Η1Ν1, εμφανίστηκε και στέλεχος Β της γρίπης.

Μέχρι χθες το μεσημέρι οι νεκροί ανέρχονταν στην χώρα τους 81, σε ΜΕΘ νοσηλεύονταν 120 άνθρωποι ενώ συνολικά από Μονάδες είχαν περάσει 293 άτομα με επιπλοκές της γρίπης. Μάλιστα, τα 19 ήταν παιδιά εκ των οποίων τα 5 έχουν ήδη καταλήξει. 

Όπως ανέφερε εξάλλου ο καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ,Σωτήρης Τσιόδρα, έχει αρχίσει να εμφανίζεται και γρίπη τύπου Β, που σημαίνει ότι θα χτυπά ως επί το πλείστον ηλικιωμένους (ενώ η τύπου Α και ειδικά ο Η1Ν1 "προτιμά μεσήλικες και νέους)... 

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η γρίπη βρίσκεται πλέον στην κορύφωσή της και τουλάχιστον για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα βρίσκεται σε έξαρση... 

Χρειάζεται ως εκ τούτου εμβολιασμός όσων ακόμα δεν το έχουν κάνει κι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, άμεση ιατρική βοήθεια σε όσους παρουσιάζουν σοβαρή συμπτωματολογία (υψηλό πυρετό που δεν πέφτει με αντιπυρετικά, πόνο στο στήθος, κακουχία κλπ), αποφυγή των κλειστών χώρων με πολύ κόσμο, άμεση εισαγωγή στην αντιιική θεραπεία για όσους νοσήσουν κι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και προσοσχή εμ συχνό πλύσιμο των χεριών και αποφυγή όσων φτερνίζονται και βήχουν.

πηγή: iatropedia
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ