2016-02-14 00:13:04
Φωτογραφία για Η ΔΕΗ «απειλεί» την Euromedica με διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω συσσωρευμένων οφειλών
Δαμιανός Αθανασίου

http://www.dimokratiki.gr/

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, προσέφυγε η Γενική Κλινική Δωδεκανήσου, κατά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, με αίτημα την αναστολή της απόφασή τους να διακοπεί η ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεών της.

Χθες συζητήθηκε εξάλλου το αίτημά της για την χορήγηση προσωρινής διαταγής, που θα απαγορεύει στις καθών, την εκτέλεση της απόφασης περί διακοπής της ηλεκτροδότησης της κλινικής την 15η Φεβρουαρίου 2016 και για να απέχουν από κάθε όμοια ενέργεια μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεως τους και υπό τον όρο συζήτησης αυτής.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της κλινικής και εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύεται η διακοπή της ηλεκτροδότησής της, ενώ προσδιόρισε τη συζήτηση της αιτήσεώς της για τον Απρίλιο του 2016.

Η κλινική εκθέτει στην αίτησή της ότι από το έτος 2010 αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης, που πλήττει τη χώρα και τονίζει ότι ο κύριος λόγος της οικονομικής δυσπραγίας της είναι η μη έγκαιρη πληρωμή από πλευράς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υγείας (ΕΟΠΥΥ) των υπηρεσιών που έχουν παρασχεθεί σε ασφαλισμένους του από το έτος 2012!


Σημειώνεται μάλιστα ότι η πλειοψηφία των ασθενών, που εισάγεται στην κλινική είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ και αποτελεί τον κύριο πελάτη της κλινικής. Τονίζεται επιπλέον ότι με την ενεργοποίηση των ρήτρων rebate και claw back του ΕΟΠΥΥ από το έτος 2013, παρακρατείται και δεν αποδίδεται στην κλινική περίπου το 50% της αξίας των ήδη παρασχεμένων υπηρεσιών.

Η κλινική λειτουργεί σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να είναι συνεπής στις φορολογικές και ασφαλιστικές της υποχρεώσεις, αλλά και προς εργαζόμενους και τρίτους δανειστές της.

Γίνεται μνεία στην ίδια αίτηση στο γεγονός ότι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας θέτοντας την κλινική σε κατάσταση συναγερμού.

Επισημαίνει παραπέρα ότι έχει ήδη προβεί, τον Αύγουστο του 2015, σε διακανονισμό οφειλής της έναντι της ΔΕΗ για ποσό ύψους 424.247,40 ευρώ σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, την οποία τηρεί ανελλιπώς παρά τις τεράστιες δυσκολίες κι ότι προέκυψαν στην πορεία οφειλές ύψους 122.041 ευρώ.

Η καταβολή της δεύτερης οφειλής καθυστέρησε, όπως τονίζει η κλινική, εξαιτίας της άρνησης του ΕΟΠΥΥ να καταβάλει εμπροθέσμως την αξία υπηρεσιών των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2015 και Μαΐου, Ιουνίου και Νοεμβρίου του 2015.

Αφού τονίζει επιπλέον ότι προέβη σε ενέργειες για να αποτραπεί η διακοπή της ηλεκτροδότησης της κλινικής, με επικοινωνία που είχε με επιτελικά της στελέχη, επισημαίνει ότι υφίσταται κίνδυνος και ανεπανόρθωτη βλάβη για την κλινική και κυρίως για τους ασθενείς, που νοσηλεύονται, από τυχόν διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σημειώνει μάλιστα ότι έχει διαβεβαιώσει τη ΔΕΗ ότι την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου 2016, όπότε και θα λάβει χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ, θα αποπληρώσει το σύνολο των οφειλών, ήτοι ποσό ύψους 92.041 ευρώ και ότι έχει ήδη καταβάλει 30.000 ευρώ έναντι της ίδιας οφειλής της.

Επισημαίνει μάλιστα ότι η ΔΕΗ λειτουργεί στην προκείμενη περίπτωση όλως καταχρηστικώς, ενάντια στους κανόνες της καλής πίστης και ότι προειδοποίησε για διακοπή της ηλεκτροδότησης της κλινικής την προσεχή Δευτέρα!

Την κλινική εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Γρ. Μοράρης και τη ΔΕΗ οι δικηγόροι κ.κ. Γ. Μαυρομάτης και Σταματία Φίλια.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ