2016-03-11 17:21:31
Φωτογραφία για ΜΝΗΜΕΣ: Το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα πάνω από Παναρίτη & Πουλακίδα
Ένα τραγικό δυστύχημα, με θύματα δυο πιλότους της πολεμικής αεροπορίας, συνέβη... στις 10:15 το πρωί της 11ης Μαΐου 1958, ακριβώς πριν από 58 χρόνια!

Εκείνη την ημέρα, 4 πολεμικά αεροσκάφη τύπου F-84G της 112 Πτέρυγας Μάχης, που είχαν απογειωθεί από την βάση της Ελευσίνας, εκτελούσαν ασκήσεις μάχης πάνω από την ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου.

Κατά την διάρκεια των ελιγμών, που έκαναν σε ύψος 400 μέτρων, τα δυο από αυτά συγκρούσθηκαν πάνω από το Παναρίτη. Ο πιλότος του ενός πρόλαβε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του αλλά κατά την πτώση του κτύπησε με το κεφάλι στο χείλος πηγαδιού και σκοτώθηκε… Το ένα αεροπλάνο κατέπεσε στο κέντρο του Παναρίτη χωρίς, όμως, να προκληθούν ζημιές στο χωριό. Το άλλο κατέπεσε μέσα στην γειτονική Πουλακίδα, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια Ανθρώπινα θύματα της αεροπορικής αυτής τραγωδίας ήσαν οι ανθυποσμηναγοίΓεώργιος Μπαλάκας τουΒασιλείου από το Βαθύ Χαλκίδος και ο Γεώργιος Συνδρεβέλης του Κωνσταντίνου από το Μέτσοβο.

Σε “σκοτώστρες” για τους… πιλότους τους εξελίχτηκαν, τα περιβόητα Republic F-84G thunderjet. Μέσα στα εφτά χρόνια που χρησιμοποιήθηκαν από την Ελληνική Βασιλική Αεροπορία, χάθηκαν συνολικά 36 χειριστές! Από αυτούς ο ένας ήταν Αντισμήναρχος, δύο Σμηναγοί, ένας Υποσμηναγός και οι υπόλοιποι 32 Ανθυποσμηναγοί… Ποσοστό δηλαδή κάτι παραπάνω από φοβερό. Το F-84G έχει το θλιβερό ρεκόρ να είναι το αεροπλάνο με το οποίο σημειώθηκαν τα περισσότερα δυστυχήματα…
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ