2016-03-16 17:11:24
Φωτογραφία για Το Φανάρι αναμένει το αίτημα του Πατριάρχη Μόσχας για την επίσκεψη στο Άγιον Όρος – Τι ισχύει με τον προϋπολογισμό της Πανορθόδοξης - See more at: http://ekklisiaonline.gr/ekklisiaonline/item/12578#sthash.OpW7kEkv.dpuf
Οι εκδηλώσεις των Ρώσων για την 1000ετή παρουσία στο Άγιον Όρος είναι ένα μείζον ζήτημα για το Πατριαρχείο Μόσχας αλλά και για την Ιερά Κοινότητα στον Αθωνα.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει καταρτιστεί ακριβές πρόγραμμα, ο Πατριάρχης Κύριλλος θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και θα βρεθεί στην αθωνική Πολιτεία περί τα μέσα Μαΐου Πριν από μία εβδομάδα, στις 10 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα ευρεία σύσκεψη παρουσία του Πατριάρχη και του πρωθυπουργού, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ για τους εορτασμούς στον Αθωνα.

Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου έλεγε σήμερα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online πως «το Φανάρι αλλά και οι Αγιορείτες αναμένουν το επίσημο αίτημα από το Πατριαρχείο Μόσχας για την επίσκεψη του Κυρίλλου στον Αθωνα».

«Αναλογική συμμετοχή στα έξοδα για κάθε Εκκλησία»

Ενα ιδιαίτερο ζήτημα που αφορά την Πανορθόδοξη Σύνοδο το καλοκαίρι στην Κρήτη είναι το οικονομικό σκέλος. Σήμερα, υπήρξε δημοσίευμα που αναφέρει πως το κόστος της υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που φαντάζει εξωπραγματικό.


Ο ίδιος Ιεράρχης σχολιάζοντας το ρεπορτάζ τόνισε πως δεν υπάρχει ακόμη ακριβές μέγεθος του προϋπολογισμού και συμπλήρωσε πως «κάθε Εκκλησία θα συμμετέχει οικονομικά με αναλογικό τρόπο».

Να θυμίσουμε πως στη Σύναξη των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου στο Φανάρι (29/8-2/9) όπου είχαν βρεθεί σχεδόν όλοι οι Μητροπολίτες των Νέων Χωρών, το Πατριαρχείο είχε ξεκαθαρίσει πως τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής θα βάρυναν τον κάθε Ιεράρχη. Κάτι ανάλογο, ίσως, υπάρξει και στην περίπτωση της Πανορθόδοξης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ