2012-05-13 15:10:53
Φωτογραφία για Αδιέξοδο στο Προεδρικό Μέγαρο! Προς νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου...
Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από τη σύσκεψη των τριών αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια είναι ότι επιβεβαιώθηκε το αδιέξοδο. Τα κόμματα έμειναν, σε κλίμα έντασης, στις γνωστές θέσεις τους.

Οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος επέμειναν ότι οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα πρέπει...

να έχει και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε την άρνησή του λέγοντας ότι μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση με 168 έδρες η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν δεν αλλάξει κάποιος στάση, παρά τις επόμενες συναντήσεις του κ. Παπούλια δεν φαίνεται λύση στον ορίζοντα. Αρα, το πιθανότερο είναι νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου Από press-gr

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας θέλει και πάλι να σύρει τη χώρα σε εκλογές

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε βουλευτές του κόμματος του αμέσως μετά την συνάντηση των τριών αρχηγών με τον προεδρο της Δημοκρατίας. 


«Σημερα στη σύσκεψη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κανείς δεν είπε τίποτα πιο συγκεκριμένο από αυτά που έχουμε πει εμείς.

Αλλά όταν λέμε όχι στο μνημόνιο τι εννοούμε; Πως θα παρουμε περισσότερα λεφτά; Κάταγγέλλοντας τηην σύμβαση μονομερώς;

Ο κ.τσίπρας υϊοθέτησε μια αλαζονεία ακόμη και τώρα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Εμείς προτείναμε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Προτιμούν ωμά και απροκάλυπτα την διενέργεια και πάλι εκλογών. Δεν έγινε και τίποτα να ξανακάνουμε και πάλι εκλογές είπε σήμερα ο κ.Τσίπρας. Και αν κάποιος θέλει και πάλι να σύρει τη χώρα ξανά σε εκλογές ας πάρει και την ευθύνη. Η παράταση της αβεβαιότητας, η ακυβερνησία με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και η προσφυγή στις κάλπες είναι ένα ανεπίτρεπτο πολιτικό γαΐτανάκι».

Από iefimerida

Σαμαράς: Δεν καταλαβαίνω που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ! ...

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια» για τον σχηματισμό κυβέρνησης, επισημαίνει σε δήλωσή του μετά την σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας απορία για την στάση του προέδρου του ... ΣΥΡΙΖΑ για την μη διευκόλυνσή του στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούει την εντολή του Ελληνικού Λαού. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω που το πάει», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούει την εντολή του ελληνικού λαού. Λέει όχι στη συμμετοχή του σε μία κυβέρνηση όλων και δεν δίνει ψήφο ανοχής. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πού το πάει».

Απο parapolitika.gr μέσω nonews-NEWS, βίντεο newsittv
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ