2012-05-13 16:20:20
Φωτογραφία για Ο ιερέας blogger που γράφει για Ρονάλντο και Lady Gaga
Κάνει «ανοίγματα» στη νεολαία μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δραστήριο κληρικό που θέλει να κάνει «ανοίγματα» στη νεολαία δηλώνοντας ότι η Εκκλησία πρέπει να ξεπεράσει τον ξύλινο λόγο, δείχνοντας φρεσκάδα, τόλμη και νεανικότητα… Ο Θεμιστοκλής Μουρτζανός εξηγεί στην εφημερίδα Δημοκρατία την ενασχόληση του με το ίντερνετ και τη δημιουργία του προσωπικού του blog, όπου αναλύει κυρίως πνευματικά ζητήματα, αλλά συχνά σχολιάζει και την επικαιρότητα, επιλέγοντας θέματα που εκπλήσσουν.

Γράφει για την επιτυχία της Lady Gaga, το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Ρεάλ – Μπαρτσελόνα, προτείνει ταινίες, αναλύει ποιήματα και ανεβάζει τραγούδια.

Ο π. Θεμιστοκλής γεννήθηκε στην Ερμούπολη και στη συνέχεια υπηρέτησε στον Βόλο δίπλα στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Πρόσφατα συνέγραψε το πρώτο του βιβλίο, επιλέγοντας για τίτλο το τραγούδι των Onirama «Από έναν κόσμο σαν κι αυτόν τι να κρατήσω».

Στην ερώτηση ποιό είναι το όριο που δεν θα πρέπει να ξεπεράσει ένας ιερέας απαντά «το όριο είναι να μην κάνουμε εκπτώσεις στη διδασκαλία και την εμπειρία της πίστης. Οι νέοι δεν χρειάζονται ιερείς που δεν θα είναι και δεν θα ζούνε ως ιερείς. Τόλμη,φρεσκάδα,γνώση όμως των προβληματισμών, της γλώσσας και της ζωής των νέων βοηθούν πολύ στον διάλογο».

mychannel.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
DER SPIEGEL: Αντίο Ακρόπολη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
DER SPIEGEL: Αντίο Ακρόπολη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ