2016-04-08 12:45:39
Φωτογραφία για Το ήξερες; Ποιες Ευρωπαϊκές χώρες είναι πρωταθλήτριες στη χρήση tablet;
Χρήση tablet κάνουν σήμερα, περίπου, επτά στους δέκα χρήστες..

του Διαδικτύου στη Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία. Οι δύο χώρες, με ποσοστά χρήσης tablet της τάξης του 66% (66,2% και 66,1% αντίστοιχα), κρατούν τα ηνία της Δυτικής Ευρώπης στη διείσδυση των δημοφιλών συσκευών μεταξύ των χρηστών του Internet.

Το 2016 οι πωλήσεις tablets στη Δυτική Ευρώπη θα ενισχυθούν μεν, αλλά, για πρώτη φορά, κατά μονοψήφιο ποσοστόΣύμφωνα με στοιχεία του eMarketer, που αφορούν το έτος 2016, μετά από τη Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία, το αμέσως επόμενο υψηλότερο ποσοστό χρήσης tablets στη Δυτική Ευρώπη έχει η Νορβηγία με 65,2%, η Δανία με 62,3% και η Ιρλανδία με 62,1%. Υψηλά ποσοστά διείσδυσης έχει η κατηγορία των tablets και στη Σουηδία, όπου το σχετικό ποσοστό διαμορφώνεται στο 61,5%, με την Ελβετία να ακολουθεί με 57%, ακολουθούμενη από την Ισπανία με 55,3%, τη Γερμανία με 54%, τη Γαλλία με 53,8%, την Ιταλία με 52,4% και τη Φινλανδία με 51,2%.


Η μεγάλη διείσδυση των tablets στις ώριμες αγορές της Δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με το eMarketer, οδηγεί σε σταδιακή επιβράδυνση τις πωλήσεις στην περιοχή, οι οποίες προβλέπεται να κινηθούν μεν ανοδικά το 2016, αλλά η αναμενόμενη αύξηση θα είναι –για πρώτη φορά- κατά ένα μονοψήφιο μόνο ποσοστό της τάξης του 9%.

Αιτίες

Πέραν από την ωρίμανση της αγοράς και τον κορεσμό στον οποίο αυτή οδηγεί σταδιακά, άλλοι λόγοι που επιδρούν αρνητικά στις πωλήσεις των tablets είναι η συνεχιζόμενη στροφή των καταναλωτών σε smartphones με μεγάλη οθόνη (phablets) και ο ανταγωνισμός, που αυτή προκαλεί στα tablets.

Άλλοι παράγοντες, που, σύμφωνα με τους αναλυτές, επιδρούν αρνητικά στις πωλήσεις tablets στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης - και όχι μόνο - είναι η διαπιστωμένη έλλειψη καινοτομίας σε επίπεδο συσκευών την τελευταία διετία, καθώς και η αποκλιμάκωση των τιμών των phablets.

H αγορά

Συνολικά, η περιοχή της Δυτικής Ευρώπης κάνει …πρωταθλητισμό στη χρήση tablets σε σχέση με άλλες γεωγραφικές ζώνες του πλανήτη. Η διείσδυση των tablets στην περιοχή αντιστοιχεί ποσοστιαία στο 56,6% (το 56,6% των χρηστών Ιnternet κάνουν συχνή χρήση τουλάχιστον μιας συσκευής tablet). H συγκεκριμένη επίδοση υπολείπεται μόνο έναντι της αντίστοιχης στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής.

Το μέλλον

Την τρέχουσα χρήση οι αγορές της Δυτικής Ευρώπης, που θα εμφανίσουν τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεων tablets, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, είναι η Φινλανδία (13,2%), η Ισπανία (11,8%), η Γερμανία (10,6%), η Ιταλία (10,5%), η Γαλλία (9,3%) και η Ιρλανδία (9,2%).
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ