2016-04-15 10:06:42
Φωτογραφία για Οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα
Άμεση ήταν η απάντηση του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ διαφώνησε με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι ο

στόχος γιαπρωτογενές πλεόνασμα 3,5%  δεν είναι ρεαλιστικός μεσοπρόθεσμα ενώ επανέλαβε πως η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους Θεσμούς και την Αθήνα είναι «αδύναμη».    

Μιλώντας σε εκδήλωση του Peterson Institute στην Ουάσιγκτον και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ και συγκεκριμένα τη φράση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% απαιτεί ηρωικές προσπάθειες των Ελλήνων και είναι μη ρεαλιστικό μεσοπρόθεσμα ο κ. Ντάισελμπλουμ ουσιαστικά έριξε πίσω το «μπαλάκι» στην κ. Λάγκαρντ σημειώνοντας πως «ο στόχος του 3,5% πράγματι απαιτεί ηρωικές προσπάθειες, αλλά είναι εφικτός».

Την ίδια στιγμή τόνισε πως το πλαίσιο στο οποίο διεξάγονται οι συζητήσεις Αθήνας-Θεσμών είναι η συμφωνία του καλοκαιριού.


«Αδύναμη η εμπιστοσύνη Αθήνας-Θεσμών»

«Η εμπιστοσύνη μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών παραμένει αδύναμη» σημείωσε ακόμη ο κ. Ντάισελμπλουμ, ενώ αναφερόμενος στα δύο νομοσχέδια που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, τόνισε πως οι Θεσμοί είναι εκείνοι που θα κρίνουν αν αυτά χρειάζονται τροποποιήσεις.

«Δεν μπορώ να κρίνω αν τα νομοσχέδια που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση είναι αρκετά και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.

Την ίδια στιγμή, τόνισε πως στην Ουάσιγκτον δεν θα ληφθεί κάποια επίσημη απόφαση για την Ελλάδα, καθώς την επόμενη εβδομάδα συνεδριάζει το Eurogroup.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε ότι «εφόσον η Ελλάδα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, τότε έχουμε δεσμευτεί ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ