2012-05-14 01:17:00
Φωτογραφία για Η Ελλάδα ψηλά, μες στην Πόλη!!! [ΒΙΝΤΕΟ]
Μπορεί η διαιτησία να στέρησε στον Παναθηναϊκό το δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, όμως ο Ολυμπιακός πήρε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων παλικαρίσια νίκη απέναντι στην ακριβότερη ομάδα της Ευρώπης! Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η κούπα παραμένει στην Ελλάδα. Όμως το καλύτερο είναι ότι η κούπα υψώθηκε μες στην Πόλη! Και μάλιστα, οι αρχιτέκτονες της επιτυχίας ήταν Ελληνόπουλα!!!

Συγκλονιστικός ο Ολυμπιακός έκανε την ολική επαναφορά στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης (62-61, videos)!

Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού "λύγισαν" την γεμάτη αστέρια και εμπειρία ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 62-61 και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία τους!

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς επέστρεψαν από το -19 (53-34) στο 28', παίζοντας με καρδιά, αποφασιστικότητα, επιμονή και υπομονή, ολοκληρώνοντας ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία της Ευρωλίγκας, από τότε που έχουμε φάιναλ-φορ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι "ερυθρόλευκοι" με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι στην διοργάνωση, καθώς σημείωσε 18 πόντους, τον Βασίλη Σπανούλη να διατηρεί την ηρεμία στους Πειραιώτες σε δύσκολες στιγμές και τον Γιώργο Πρίντεζη να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι έκαναν αυτό που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος επανέφερε τους Πειραιώτες στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 15 χρόνια (Ρώμη 1997) με τους Κάιλ Χάινς, Τζόι Ντόρσεϊ εκτός κλίματος σημείωσε τρίποντα από... καρδιάς με τους Βαγγέλης Μάντζαρη, Κώστα Σλούκα μάζεψε την διαφορά μέχρι ο Πρίντεζης να στείλει τους Πειραιώτες στη γη της επαγγελίας.

Το εκπληκτικό είναι ότι ο ίδιος προπονητής που οδήγησε το 1997 το Ολυμπιακό στην πρώτη του κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου, γύρισε για να τον οδηγήσει και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης, 15 χρόνια μετά!
planet-greece
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ