2012-05-14 01:22:04
Φωτογραφία για Ως πότε θα τρέχει... μόνος του ο Alonso;
Τα πρώτα δείγματα γραφής της αναβαθμισμένης Ferrari στην Catalunya είναι ενθαρρυντικά. Αυτό φάνηκε τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στον αγώνα, όπου ο Fernando Alonso τερμάτισε 2ος.

«Αυτή η 2η θέση είναι σαν νίκη. Έχοντας τερματίσει τον αγώνα στο Sakhir σχεδόν ένα λεπτό μακριά από τον νικητή, σήμερα πέρασα και τις δύο Red Bull και πάλεψα για τη νίκη.

Μαζί με αυτό, πήραμε αρκετούς βαθμούς σε σχέση με τους οδηγούς της Red Bull και της McLaren, κάτι που είναι εξαιρετικά θετικό», σχολίασε ο Ισπανός μετά το τέλος του αγώνα.

«Στο τέλος του δεύτερου stint ήταν το κλειδί του αγώνα: ίσως ο Maldonado μπήκε πιο νωρίς στα pits και μείναμε στην πίστα, αλλά χάσαμε χρόνο με έναν πιο αργό οδηγό, επειδή υπήρχε κίτρινη σημαία στο τελευταίο κομμάτι της ευθείας. Έπειτα, με 7 γύρους να απομένουν, ξαφνικά έχασα πρόσφυση πίσω. Ρώτησα την ομάδα αν είχα κάτι σπασμένο διότι το μονοθέσιο άλλαξε συμπεριφορά ξαφνικά, χωρίς λόγο
. Παρόλα αυτά, στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, η Williams ήταν πιο γρήγορη και στο τέλος ήμασταν τυχεροί που κρατήσαμε τη 2η θέση διότι ο Kimi ερχόταν δυνατά. Αυτό το Πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο με διαφορετικούς νικητές και η απόδοση των κορυφαίων ομάδων έχει σκαμπανεβάσματα. Σίγουρα δεν κάναμε την καλύτερη δουλειά στο σχεδιασμό του μονοθεσίου – έχουμε αρκετή δουλειά ακόμα – αλλά μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που παίρνουμε το μέγιστο, πάνω από το όριο του μονοθεσίου. Έπειτα από τα δύο GP σε Κίνα και Bahrain, δυσκολευτήκαμε αρκετά, είναι θετικό που επιστρέψαμε στο βάθρο και μας δίνει αυτοπεποίθηση για το υπόλοιπο Πρωτάθλημα. Πρέπει να συνεχίσουμε στην αναβάθμιση του μονοθεσίου, διότι είναι όλοι πολύ κοντά και το παραμικρό κάνει τη διαφορά», πρόσθεσε.

Ο 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι μια ομάδα μόνος του κάτι που μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ρίχνοντας μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Iσπανός ισοβαθμεί στην κορυφή του Πρωταθλήματος με τον Sebastian Vettel, έχοντας συγκεντρώσει 61 βαθμούς, τη στιγμή που στους κατασκευαστές μετά από 5 αγώνες, η Scuderia έχει μόλις 63! Δηλαδή η συνεισφορά του Felipe Massa στην ομάδα είναι μόλις 2 βαθμοί, τους οποίους πήρε στο Bahrain, τερματίζοντας 9ος Στην Ισπανία, ο Βραζιλιάνος έκανε άλλον έναν απογοητευτικό αγώνα, τερματίζοντας μόλις 15ος έχοντας δεχθεί και ποινή διέλευσης από τα pits γιατί αγνόησε κίτρινες σημαίες.

«Ο σημερινός αγώνας επηρεάστηκε από την ποινή που έλαβα στον 28ο γύρο. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι έκανα κάτι λάθος και είναι καλό να κοιτάξουμε τις λεπτομέρειες για να δούμε τι συνέβη, διότι μέχρι τότε πήγαινα καλά και ήμουν στη δεκάδα άνετα. Ήμουν στο group των Red Bull και McLaren και είχα το ρυθμό τους. Είχα καλό πρώτο γύρο κερδίζοντας θέσεις. Είμαι χαρούμενος για τον Fernando ο οποίος πάλεψε για τη νίκη και δείχνει ότι το μονοθέσιο έχει βελτιωθεί. Ακόμα δεν έχουμε γρήγορο μονοθέσιο, αλλά δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Θέλω να συγχαρώ τον Pastor, είναι καλός φίλος. Η γεύση της πρώτης νίκης στη Formula 1 είναι απίθανη και μπορώ να καταλάβω πως αισθάνεται», είπε ο Massa.

«Παρά τις δυσκολίες στο πρώτο κομμάτι του Πρωταθλήματος, ο Fernando οδηγεί την κατάταξη μαζί με τον πρωταθλητή. Αυτό δίνει ώθηση στους ανθρώπους του εργοστασίου και της ομάδας να συνεχίσουν τη δουλειά. Περιμένουμε την αντίδραση του Felipe η οποία πρέπει να ξεκινήσει στο Monaco. Πρέπει να πάρουμε βαθμούς για να παλέψουμε και στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών», σημείωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Stefano Domenicali.

Επουδενί λόγο δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλη απόκλιση στα αποτελέσματα. Όσο κακό μονοθέσιο κι αν είναι η F2012, δεν νοείται ο ένας οδηγός να δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό και να παλεύει ακόμα και για νίκες και ο άλλος να βλέπει τη 10άδα με τα κιάλια...

Ποια είναι η γνώμη σας; Γράψτε την άποψή σας σε κόσμιο ύφος...

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ