2016-04-16 20:07:07
Φωτογραφία για Τρεις συλλήψεις οδηγών ταξί για πειραγμένα ταξίμετρα!
Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (ταξί), που πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 13-4-2016 από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές του κέντρου Αθηνών, τρείς (3) ημεδαποί οδηγοί ταξί, για επέμβαση στον μηχανισμό ένδειξης της αξίας της διαδρομής (ταξίμετρο) και στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων, καθώς και για εξαπάτηση των επιβατών.

Ειδικότερα, στα (2) δύο εκ των ανωτέρω οχημάτων, εντοπίσθηκαν ειδικές συνδεσμολογίες (καλωδίωση on-off και συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης) πρόκλησης παρεμβολών αντίστοιχα στην ταμειακή μηχανή και στο ταξίμετρο, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό την μη έκδοση αποδείξεων και τη διαφυγή καταβολής των αναλογούντων φόρων. Περαιτέρω ο ένας εκ των ανωτέρω οδηγών κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να εισπράττει υπερβολικό κόμιστρο, διπλάσιο της κανονικής χρέωσης.


Ο οδηγός του τρίτου οχήματος, προέβαινε κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε εξαπάτηση των επιβατών, έχοντας αποκρύψει με μαύρο χρώμα την θέση ένδειξης της διπλής-μονής ταρίφας επί της οθόνης του ταξιμέτρου, με αποτέλεσμα να εισπράττει υπερβολικό κόμιστρο.

Συγκεκριμένα κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να εξαπατά πελάτη λαμβάνοντας υπερβολικό κόμιστρο, ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίσθηκαν επί του οχήματος τέσσερις (4) αποδείξεις με χρέωση διπλής ταρίφας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στους αρμόδιους  Εισαγγελείς,  ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Υπουργείο Οικονομικών και οικίες Π.Ε.) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ