2016-04-18 14:55:00
Φωτογραφία για Δωρεάν ηλεκτρονικά παιχνίδια για τυφλά παιδιά από την ελληνική SciFY
Ένα νέο ηλεκτρονικό παιχνίδι ειδικά σχεδιασμένο για τυφλά παιδιά ετοιμάζεται να αναπτύξει η SciFY, μετά την ενθουσιώδη υποδοχή που είχαν τα 3 πρώτα ανάλογα παιχνίδια, που μόλις ολοκληρώθηκαν.

Πρόκειται για το Memor-i, το γνωστό παιχνίδι όπου ο παίκτης ψάχνει να βρει ζευγάρια ίδιων καρτών, αλλά προσαρμοσμένο για τις ανάγκες των τυφλών παιδιών, με αξιοποίηση “ακουστικών” καρτών. Εκτός από τη βασική έκδοση, η SciFY θα αναπτύξει και εκπαιδευτικές παραλλαγές, θα επιτρέψει την αναζήτηση συμπαικτών από όλο τον κόσμο και θα δώσει τη δυνατότητα στον καθένα να δημιουργεί και να μοιράζεται με όλους τις δικές του παραλλαγές των παιχνιδιών.  Όλα τα παιχνίδια θα διατεθούν δωρεάν.

Αυτό το μήνα ξεκίνησε μια καμπάνια φιλανθρωπικού crowdfunding, για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης των παιχνιδιών που θα χαρίσουν πολλές ώρες χαράς και μάθησης στα τυφλά παιδιά.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την καμπάνια της SciFY εδώ (Παιχνίδια για τυφλά παιδιά), να μάθετε περισσότερα, να βοηθήσετε και να γίνετε συμμέτοχοι σε μια προσπάθεια που πραγματικά αξίζει τον κόπο.


Παιχνίδια για τυφλά παιδιά

Τα παιχνίδια Memor-i είναι συνέχεια του συναρπαστικού έργου LEAP, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον προηγούμενο μήνα και έχει ήδη πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Αφορά στη δημιουργία 3 ηλεκτρονικών παιχνιδιών για τυφλά παιδιά, που παίζουν χρησιμοποιώντας την ακοή τους. Τα 3 παιχνίδια (Τρίλιζα, Τένις και Καμπύλες) αναπτύχθηκαν από τη SciFY με τη συνεργασία του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και χρηματοδοτήθηκαν από τα EEA and Norway Grants.

Δεδομένου ότι είναι ελάχιστα τα διαθέσιμα ποιοτικά παιχνίδια για τυφλά παιδιά, η ανταπόκριση των παιδιών και του περιβάλλοντός τους στα 3 δωρεάν παιχνίδια της SciFY, ήταν εκπληκτική. Τα παιχνίδια LEAP χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή από 2.000 παιδιά απ' όλο τον κόσμο και σύντομα αναμένεται ο αριθμός τους να φτάσει τις 5.000. Ήδη έχουν οργανωθεί 3 τουρνουά παιχνιδιών LEAP ενώ σε ένα από αυτά συμμετείχαν βλέποντα και τυφλά παιδιά μαζί, με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε τα παιχνίδια από το site gamesfortheblind.org - υπάρχουν για όλα τα λειτουργικά συστήματα, σε ελληνικά και αγγλικά (θα χρειαστείτε ακουστικά για να τα παίξετε).

Τι ακριβώς θα κάνει η SciFY;

Ο κ. Βασίλης Σαλαπάτας, συνιδρυτής της SciFY, περιγράφει:

“Η ιδέα είναι ξεκάθαρη:

Θα δημιουργήσουμε μία σειρά ηλεκτρονικών παιχνιδιών ειδικά σχεδιασμένα για τυφλά παιδιά

Θα χαρίσουμε ώρες χαράς και μάθησης σε χιλιάδες τυφλά παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Θα δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους να δημιουργήσουν νέα παιχνίδια βασισμένα στη λύση μας

Θα μοιραστούμε με όλους τους ενδιαφερόμενους την εμπειρία μας σε τρόπους εισαγωγής των τυφλών παιδιών στον κόσμο του ηλεκτρονικού παιχνιδιού”

Γιατί είναι σημαντικό;

“Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, δουλεύοντας με τα τυφλά παιδιά και τους καθηγητές τους, μάθαμε πως η ανάγκη για τέτοια παιχνίδια είναι απίστευτα μεγάλη. Δεν υπάρχουν ποιοτικά ηλεκτρονικά παιχνίδια για αυτά τα παιδιά. Στερούνται κάτι πολύ βασικό: το δικαίωμα στο παιχνίδι αλλά και τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Παράλληλα δεν εξοικειώνονται με τους υπολογιστές και δεν βοηθούνται επαρκώς να αναπτύξουν έγκαιρα σημαντικές δεξιότητες.”

“Είναι δύσκολο να σας μεταφέρουμε την απίστευτη ανάγκη που έχουν τα τυφλά παιδιά για προσβάσιμα παιχνίδια και να σας περιγράψουμε τις συγκινητικές εμπειρίες που είχαμε, δουλεύοντας μαζί τους. Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι μόνο ψυχαγωγία και εκπαίδευση, αλλά και συμβολή στην άρση του κοινωνικού τους αποκλεισμού.

Το νέο παιχνίδι, θα δώσει επίσης τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια, προσαρμοσμένα στα “δικά τους” παιδιά και να παράγουν έτσι πολλαπλασιαστικά θετικά οφέλη.

Ευχαριστούμε όλους όσοι καταλαβαίνουν την αξία του έργου, ευαισθητοποιούνται κοινωνικά και γίνονται πολύτιμοι αρωγοί μας σε αυτή την ουσιαστική προσπάθεια για μια ευαίσθητη ομάδα που αξίζει την προσοχή μας.”

Πώς μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

“Πολύ απλά μπορεί να συμβάλει έστω και με ένα μικρό ποσό στην καμπάνια της SciFY (Παιχνίδια για τυφλά παιδιά).”

Λίγα λόγια για τη SciFY

Η “Επιστήμη Για Σένα” - SciFY είναι μια νεαρή, πρωτοπόρος, ελληνική μη κερδοσκοπική εταιρεία που φέρνει την προηγμένη πληροφορική στην καθημερινότητά μας, δωρεάν.

Διαθέτοντας μεγάλη τεχνογνωσία και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, οι επιστήμονες και τεχνικοί της SciFY αξιοποιούν ερευνητικά αποτελέσματα και δημιουργούν προγράμματα πληροφορικής και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που λύνουν πρακτικά προβλήματα της ζωής μας. Διαθέτουν δωρεάν σε όλους τα αποτελέσματα της δουλειάς τους και επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Παράλληλα ασχολούνται με την επικοινωνία και την προώθηση των έργων τους, ώστε να μεγιστοποιηθεί ο θετικός κοινωνικός αντίκτυπος. Μάλιστα έχουν βραβευτεί για την προσπάθειά τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έχοντας αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών (πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, ιδρύματα, κοινωνικούς φορείς, ΜΚΟ) η SciFY συνεχίζει τη δράση της για να φέρει δωρεάν λύσεις για όλους με τη δύναμη της τεχνολογίας.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τoυς:

Βασίλη Γιαννακόπουλο +30.211.400.41.92, +30.697.20.58.648, [email protected]

Βασίλη Σαλαπάτα +30.211.014.99.73 [email protected]
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ