2016-04-21 18:30:21
Φωτογραφία για ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ... ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ!
Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ένα από τα... πρόσωπα των ημερών, καθώς κατάφερε με εξαιρετικές εμφανίσεις να διακριθεί στα παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό και να βρεθεί στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου, ενώ η... αγκαλιά του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μετά το τέλος του τρίτου αγώνα στο ΟΑΚΑ, πυροδότησε τις φήμες περί ενδεχόμενης... μεταγραφής του στο "τριφύλλι".

Ο διεθνής σέντερ μίλησε για το μέλλον του στο Sport24Radio 103,3 και ξεκαθάρισε ότι επιθυμία του είναι να παραμείνει στο εξωτερικό και να μη γυρίσει στην Ελλάδα.

Πάντως... φρόντισε να τα αφήσει όλα ανοιχτά με ατάκα-φωτιά στο τέλος της απάντησής του ότι ..."ποτέ δεν ξέρεις όμως"!

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ξέφρενη πορεία της ομάδας του και τις πιθανότητες που έχει για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την πορεία της Λαμποράλ Κούτσα από την αρχή της χρονιάς: "Η ομάδα έδειξε στη διάρκεια της σεζόν αυτοπεποίθηση, διάθεση και ενέργεια
. Μείναμε πιστοί στο πλάνο του προπονητή από την αρχή. Παρότι ήμασταν άτυχοι με κάποιους τραυματισμούς, δείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε στο υψηλότερο επίπεδο. Μπορεί να ξαναπάμε σε δέκα χρόνια σε Final Four. Έτσι είναι η κατάσταση. Θέλει και τύχη για να κάνεις κάτι καλό. Έχω παραπάνω εμπειρία σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά, κι αυτό ίσως ένας λόγος που με έκανε να νιώθω πιο υπεύθυνος για να βοηθάω περισσότερο την ομάδα. Δεν είμαι ο μπαμπούλας, αλλά τα παιδιά με ακούνε. Αυτό ήταν ένα "συν" για να "διψάσω" κι εγώ περισσότερο, για να πετύχουμε. Με το που ήρθε η πρόταση της Λαμποράλ Κούτσα, σκέφτηκα ότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για μένα".

Για τον τρόπο δουλειάς της ομάδας του: "Στην Ελλάδα υπάρχει η δικαιολογία με τους τραυματισμούς, τη χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο οι δημοσιογράφοι. Το διπλασιάζουν σε σχέση με το πραγματικό πρόβλημα. Γι αυτό οι ομάδες έχουν μεγάλα ρόστερ. Ο κόουτς το έκανε στο 100% αυτό τώρα που είχαμε τις απώλειες. Η ομάδα συγκεντρώθηκε, έγινε μια γροθιά και έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό. Γενικώς η ομάδα έχει στάνταρ από την αρχή της χρονιάς έναν με δύο τραυματίες".

Για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό: "Στο πρώτο παιχνίδι η αντίπαλη ομάδα πάει να διεκδικήσει το "μπρέικ". Περίμενα πολύ δυνατό τον Παναθηναϊκό. Βάλαμε πολλά μεγάλα σουτ και κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Στο δεύτερο παιχνίδι κερδίσαμε και λόγω τύχης. Στο τρίτο παιχνίδι, όλοι λέγαμε ότι θα χάσουμε. Κι εμείς οι ίδιοι αυτό πιστεύαμε. Ήταν δεδομένο ότι θα χάναμε. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Διάβασα στις ιστοσελίδες για τον προπονητή του Παναθηναϊκού ότι είναι σε πίεση. Γι αυτό θέλαμε να είμαστε κοντά στο σκορ για να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Είχαμε αυτοπεποίθηση γιατί βάζαμε τα σουτ. Ειδικά τα δύο γκαρντ που έχουμε (Άνταμς και Τζέιμς) που είναι παιδιά που βασίζονται πολύ στην αυτοπεποίθησή τους".

Για το αν πιστεύει πως φέτος είναι η καλύτερη χρονιά του στην Euroleague: "Δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι. Δεν έχει να κάνει κάτι με αυτό βέβαια. Πήγαμε στο Final Four. Έχω μια πορεία διαρκείας στην Euroleague, αλλά πάντα έχει να κάνει με το σύνολο της ομάδας. Με βοηθούν πολύ ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου".

Για τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς: "Έχει αλλάξει κι αυτός".

Για τον Πάμπλο Λάσο: "Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Είμαι ευγνώμων που έπαιξα δύο χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι επιλογές του καθενός όλα. Θα μπορούσα να είχα πάει στην Κίνα και να μην συζητούσαμε τίποτα απ όλα αυτά τώρα. Οι επιλογές κρίνουν τα πάντα".

Για τη Φενέρμπαχτσε: "Ξέρουμε ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλει να πάει στον τελικό. Θα πάμε να το διασκεδάσουμε, να παίξουμε στον ίδιο ρυθμό και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Θα παίξουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι χωρίς άγχος, δεν θα έχουμε την παραμικρή πίεση. Η Φενέρμπαχτσε θα έχει το άγχος γιατί πρέπει να κερδίσουν. Όπως μου είπε κι ο (Γιώργος) Πρίντεζης, θα πάω με τα ακουστικά μου και θα τους πω κι ένα γεια".

Για το Final Four του Βερολίνου: "Είναι το ιδανικό που δεν υπάρχει πίεση. Όλοι "πετούν" από τη χαρά τους. Στη Βιτόρια νιώθουν ότι το έχουμε πάρει ήδη μετά από αυτό που κάναμε. Για μένα είναι μεγάλη μου χαρά που θα επιστρέψω στο Βερολίνο μετά το 2009, που ήταν το πρώτο μου Final Four".

Για το ισπανικό πρωτάθλημα: "Μπορεί να το πάρουν τέσσερις ομάδες. Αυτή είναι η ομορφιά του πρωταθλήματος. Ευτυχώς το ζω καθημερινά και απολαμβάνω το ενδιαφέρον που υπάρχει. Σε κρατάει σε εγρήγορση μέχρι το τέλος".

Για τον Παναθηναϊκό: "Μπορεί να επαναπαύτηκαν στον Διαμαντίδη και τον Ραντούλιτσα. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ένιωθε το φαβορί και μέσα από τη δική μας αντίδραση, να κατάλαβε ότι θα έχει πιο δύσκολο έργο. Κι αυτό το πλήρωσε στην πορεία".

Για την εξέλιξη της Λαμποράλ Κούτσα στη διάρκεια της χρονιάς: "Είναι μέσα από το σύνολο όλο αυτό. Ό,τι θα πει ο ένας στον άλλον το καταλαβαίνει και το δουλεύουμε στην προπόνηση. Προσπαθώ για το καλύτερο στην ομάδα. Μετά το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης που κερδίσαμε εκτός έδρας, άλλαξε το μυαλό μας. Η ομάδα ήθελε να πάει μέχρι το Top 16 κι εκεί να παλέψει όσο γίνεται. Ειδικά με βάση τον όμιλο στον οποίο που βρισκόμασταν. Μετά το "διπλό" επί της Ρεάλ Μαδρίτης, πήραμε παραπάνω ώθηση και ενέργεια".

Για το μέλλον του: "Στόχος μου είναι να συνεχίσω να παίζω στο εξωτερικό. Ποτέ δεν ξέρεις όμως".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα, αλλά ο Παναθηναϊκός μετά το σοκ και την αλλαγή προπονητή θα είναι πιο "σκληρός". Θα προσπαθήσει να πάρει το πρωτάθλημα με όλες του τις δυνάμεις. Δεν θα είναι εύκολο. Έτσι όπως είναι ο Παναθηναϊκός, θα προσπαθήσει να γίνει καλύτερος και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα".

Για το ποια εκ των Μπαρτσελόνα ή Λοκομοτίβ θα προκριθεί στο Final Four: "Πιστεύω ότι θα κερδίσει η Μπαρτσελόνα, αλλά ασ το με τα προγνωστικά γιατί δεν τα πηγαίνω καλά".

Για την αποτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης: "Υπήρχε μεγάλη πίεση, υπήρχε κούραση. Δεν είναι εύκολο να πετυχαίνεις διαρκώς, η ομάδα πήγε σε τρία σερί Final Four".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ