2016-04-22 01:53:36
Φωτογραφία για Στην Τράπεζα της Ελλάδος τα χρήματα των νοσοκομείων
Τα νοσηλευτικά ιδρύματα μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΙΑΤRONET.GR

Σε “αιμοδοσία” των δημόσιων ταμείων, μέσω των αποθεματικών τους, προχωρούν τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ.

Τα ταμεία του κράτους φαίνεται πως έχουν αδειάσει και η κυβέρνηση εφαρμόζει σχέδιο συγκέντρωσης όλων των διαθέσιμων πόρων.

Όπως προκύπτει από e-mail του γενικού διευθυντή Οικονομικών του υπουργείου Υγείας, πρέπει να κατατεθούν άμεσα στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Θα μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας.

Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η...αποστράγγιση των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων δημιουργεί πολλά ερωτήματα σχετικά με το πώς θα καλυφθούν άμεσες ανάγκες, όπως οι μισθοί του επικουρικού προσωπικού και η προμήθεια υλικού.

Μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής καλούνται να λειτουργήσουν και να καλύψουν εφημερίες με ταμειακά διαθέσιμα μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ...
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ