2016-04-22 10:39:54
Φωτογραφία για Πως απαντά η κυβέρνηση για τη μεταφορά των χρημάτων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος!
Health Report.gr

Σάλος έχει προκληθεί από την Πέμπτη 21 Απριλίου οπότε και αποκαλύφθηκε ότι μεταφέρονται άρον άρον τα αποθεματικά των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η κυβέρνηση αιφνιδίως αποφάσισε να μεταφέρει τα χρήματα φορέων και οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος, κάτι που είχε συμβεί ακριβώς και έναν χρόνο πριν αντίστοιχες ημέρες του Απριλίου.

Πρώτα πρώτα στη λίστα τα χρήματα των νοσοκομείων τα οποία μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ και το mail που αποκάλυψε τη μεταφορά: «Σηκώνουν» τα λεφτά των Νοσοκομείων για να πληρώσουν συντάξεις! Στον αέρα μισθοί επικουρικών και υλικά»

Από το υπουργείο Υγείας τηρήθηκε όπως πάντα άλλωστε σιγήν ιχθύος. Ωστόσο επειδή υπήρξαν αντιδράσεις και από την αξιωματική αντιπολίτευση υποχρεώθηκε όπως φαίνεται να απαντήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitterαναφέρθηκε στην πρώτη φορά που έγινε η ίδια μεταφορά χρημάτων οπότε και υπουργός Υγείας ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Τότε, επισημαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Π.Κουρουμπλής είχε κατηγορήσει τους διοικητές των νοσοκομείων μιλώντας για προβοκάτσια των διοικητών. Και αναρωτιέται: «Φέτος που τους άλλαξαν;»


Δείτε τι είχε συμβεί ακριβώς έναν χρόνο πριν και πάλι με τα αποθεματικά των Νοσοκομείων και την κόντρα που είχε προκληθεί και τότε: «Ο υπουργός Υγείας στο HealthReport.gr: «Πιάστηκε αδιάβαστη η ΝΔ»! Τι απαντά για τα αποθεματικά των νοσοκομείων»

Το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του αναφέρεται στον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε και υποχρεώνει τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, για λόγους χρηστής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας, η διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων γενικής κυβέρνησης γίνεται κεντρικά.

Τον Νοέμβριο του 2015, το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που προβλέπει, πρώτον την δημιουργία κοινού ταμείου, και δεύτερον, την υποχρέωση όλων των φορέων της γενικής κυβέρνησης να τοποθετήσουν το αποθεματικό τους εκεί.

Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί έναν ατυχή αντιπερισπασμό στην επιτυχία των πρωτογενών πλεονασμάτων, την στιγμή που η κυβέρνηση ζητά από τα νοσοκομείανα υλοποιήσουν την τυπική τους υποχρέωση».

Πάντως με τη μεταφορά των χρημάτων από τα νοσοκομεία στην Τράπεζα της Ελλάδος παραμένει ερώτημα πως θα καλυφθούν τα τρέχοντα έξοδα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Άλλωστε με τα χρήματα που έχουν τα νοσοκομεία στα ταμεία τους, πληρώνονται οι μισθοί του επικουρικού προσωπικού αλλά και οι αγορές υλικών και φαρμάκων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ