2016-04-24 10:50:37
Φωτογραφία για ΑΘΗΝΑΙΟΥ : ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ!
Ο Γιάννης Αθηναίου τόνισε στο SDNA την επιθυμία του Ολυμπιακού για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του στα... παρκέ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το... δεξί στη διαδικασία των πλέι οφ της Α1, καθώς επικράτησε του Ρεθύμνου κι έκανε το πρώτο από τα οκτώ βήματα που τον χωρίζουν από την κατάκτηση του τίτλου, ο οποίος είναι αρκετός για να χαρακτηρίσει την ερυθρόλευκη σεζόν επιτυχημένη.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαμψαν με ευκολία την αντίσταση των Κρητικών και ο Γιάννης Αθηναίου εξήγησε πώς η ομάδα του έφτασε στο 102-71.

«Η νίκη είναι η πιο σημαντική. Θέλαμε να παρουσιαστούμε σοβαροί σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Στην αρχή του αγώνα δεν ήμασταν τόσο σοβαροί, όσο είχαμε σχεδιάσει και όσο έπρεπε. Πιστεύω, όμως, ότι στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι. Αυτό είναι σημαντικό. Θέλουμε να κρατήσουμε το δεύτερο ημίχρονο και την διάθεση που είχαμε σε άμυνα κι επίθεση», ανέφερε ο 28χρονος γκαρντ.


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής σειράς της Α1 παρατήρησε μεταξύ άλλων πως «ο αντίπαλος μεταμορφώνεται στο γήπεδό του και πρέπει να παίξουμε από την αρχή και για 40 λεπτά όπως στο δεύτερο ημίχρονο». Ο Γιάννης Αθηναίου συμμερίζεται την άποψη του προπονητή του:

«Γνωρίζουμε πως πρέπει να είμαστε διπλά υποψιασμένοι και πολύ πιο προσεκτικοί και σοβαροί στο παιχνίδι μας στο Ρέθυμνο. Το Ρέθυμνο στην έδρα του είναι πολύ πιο διαφορετικό. Είχε μόλις τέσσερις εντός έδρας ήττες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Το Ρέθυμνο παίζοντας μπροστά στο κοινό του γίνεται πιο επικίνδυνο».

Οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στη φετινή Euroleague ολοκληρώθηκαν άδοξα και πλέον στον Πειραιά έχουν στρέψει την προσοχή τους στο πώς θα υπερασπιστούν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

«Ξέρουμε πως πλέον έχει μείνει μόνο ο στόχος του πρωταθλήματος. Δεν νιώθουμε να κουβαλάμε περισσότερο βάρος», δήλωσε ο γκαρντ των ερυθρολεύκων, ενώ τόνισε επίσης πως 

«όλα τα παιδιά, όμως, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να κλείσουμε επιτυχημένα την σεζόν. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε, αν θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τον σημαντικότερο στόχο μας».

Ο Ελληνας γκαρντ μετά την προσθήκη του Ντάριους Τζόνσον-Οντομ έχασε σιγά-σιγά την θέση που είχε αποκτήσει στο rotation του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο Αμερικανός, όμως, πλέον δεν είναι δηλωμένος στην Α1 και Γιάννης Αθηναίου επιστρέφει σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

«Είναι σημαντικό για κάθε παίκτη να αγωνίζεται και να έχει παιχνίδια στα πόδια του. Περιμένω κάθε φορά την ευκαιρία. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Ολα τα παιδιά πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουμε την δουλειά μας και αυτό που θέλει και ζητάει από εμάς ο προπονητής», επεσήμανε καταλήγοντας ο Γιάννης Αθηναίου.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ