2016-04-25 13:50:31
Φωτογραφία για Επίθεση σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία έκαναν οι Τζιχαντιστές [video]
Eπίθεση μέσα στις άγιες ημέρες του Πάσχα πραγματοποιεί το ISIS στην ελληνορθόδοξη πόλη της Σελευκούπολης που βρίσκεται στην κεντρική Συρία με άν συγκλονιστικό βίντεο να βλέπει το φως της δημοσιότητας όπου Ελληνορθόδξοι ψέλνουν στην λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων την ώρα που βομβαρδίζονται από τους ισλαμιστές.

Χαρακτηριστικά στο βίντεο φαίνονται τα παιδιά που έχουν τρομοκρατηθεί ενώ οι πιστοί ψάλλουν το «Μεθημων ο Θεός» την στιγμή που ακούγονται οι οβίδες να σκάνε έξω από τον ναό.   Οι ισλαμιστές επιχείρεισαν να χτυπήσουν την ελληνορθόδοξη Εκκλησία την ώρα της λειτουργίας της Κυριακής στην πόλη Σελευκοπολη.   Αναμένεται επέμβαση από την ρωσική Αεροπορία που θα επιχειρήσει να χτυπήσει τις δυνάμεις του ISIS στα ανοιχτά της συριακής ερήμου έξω από την πόλη και ήδη συριακές δυνάμεις κατευθύντονται προς την πόλη σε μια προσπάθεια να προλάβουν την σφαγή των Ελληνορθόδοξων κατοίκων απο τους ισλαμιστές.


 Οι ισλαμιστές θέλουν να διεισδύσουν στην πόλη για να μην μπορεί η RuAF να τους στοχοποιήσει εν μέσω ελληνορθόδοξου πληθυσμού.   Η Σελευκούπολη βρίσκεται στην κεντρική Συρία με τις δυνάμεις του ISIS να έχουν πλησιάσει στα 5 χιλιόμετρα. Έχει 20.000 κατοίκους, από τους οποίους οι 12 με 15 χιλιάδες είναι Χριστιανοί. Μάλιστα στην εκκλησία γίνεται και εκμάθηση ελληνικής γλώσσας, αφού oι Ελληνορθόδοξοι είναι οι απόγονοι των Βυζαντινών.

Είναι ο ξεχασμένος για το ελληνικό κράτος Ελληνισμός της Μέσης Ανατολής. Στον Λίβανο τους αποκαλούν «Ρουμ Ορθοντοξ»(από το Ορθόδοξος Ρωμαίος δηλαδή Βυζαντινός) και μιλάνε σωστά ελληνικά 
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ