2016-04-25 22:30:05
Φωτογραφία για Νεκρός στη Συρία ο ηγέτης των τζιχαντιστών της Ινδίας
Eίχε λάβει το χρήσμα, από τον «χαλίφη» Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ηγέτη του ISIS, ώστε να δημιουργήσει τζιχαντιστικό πυρήνα στην Ινδία Ο επικεφαλής των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στην Ινδία, ονόματι Μοχάμεντ Σαφί Αρμάρ, σκοτώθηκε πριν μερικές μέρες στη Συρία, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών. Αυτό, σύμφωνα με πηγή από τον τομέα της αντικατασκοπείας, είναι σημαντικό χτύπημα για την σαλαφιστική οργάνωση.

Ένας αξιωματούχος ασφαλείας, τόνισε πως ο Αρμάρ, χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Γιουσούφ», είχε λάβει το χρίσμα, από τον «χαλίφη» Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ηγέτη του ISIS, ώστε να δημιουργήσει τζιχαντιστικό πυρήνα στην Ινδία.

Αν και δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες, ξεκαθαρίζεται ότι ο Αμράρ πέθανε μετά από εναέριο βομβαρδισμό συμμαχικών drone.

Τους τελευταίους 18 μήνες, πάνω από δέκα τζιχαντιστές έχουν συλληφθεί στην Ινδία και σχεδόν όλοι, έχουν κατονομάσει τον Αρμάρ ως αρχηγό τους.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Αρμάρ ήταν 26 ετών, Ινδός, από την πόλη Μπατκάλ, στα νοτιοδυτικά της Ινδίας και ήταν ηγέτης της οργάνωσης «Στρατός του Ινδικού Χαλιφάτου», που δημιουργήθηκε πέρσι σαν αιχμή του δόρατος για την είσοδο των τζιχαντιστών στη χώρα.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του, Σουλτάν Αρμάρ, που ηγείτο στο παρακλάδι του ISIS στην Ινδία, σκοτώθηκε επίσης στη Συρία το Μάρτιο του 2015. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ