2016-04-26 23:09:17
Φωτογραφία για Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κέντρο προσφύγων Σκαραμαγκά από τον Ε.Ε.Σ. στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τρίτη 26 Απριλίου 2016, η πρώτη φάση της διανομής... ανθρωπιστικών αγαθών (ειδών ατομικής υγιεινής, ενδυμάτων, υπνόσακων και ξηράς τροφής) που συνέλεξαν οι υπάλληλοι των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο καθώς και σε όλες τις πρωτεύουσες της Ε.Ε., κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μηνός, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #EUstaff4Refugees.

Τα είδη παρεδόθησαν σε ευάλωτους πρόσφυγες και μετανάστες, που φιλοξενούνται προσωρινά στο Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης Σκαραμαγκά, από κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γεωργίου Καμίνη, του Επικεφαλής Διοίκησης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Μιχάλη Παπαγιάννη, του Επικεφαλής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες κ. Jimmy Jamar και του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού.

Στη δράση συμμετείχε επίσης 20μελής αντιπροσωπεία υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επισκέφθηκε τον χώρο για αυτόν ακριβώς το σκοπό, ενώ αντίστοιχη δράση έχει προγραμματιστεί για τις 5 Μαΐου 2016 στο Κέντρο Μετεγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή των Διαβατών.


Χάρη στην πανευρωπαϊκή αυτή καμπάνια αλληλεγγύης κατέστη δυνατό να συγκεντρωθούν συνολικά 10 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και χρηματικό ποσό ύψους 170.000€, το οποίο αναμένεται να δοθεί στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να ενισχυθούν οι δράσεις του υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών.

Η πρωτοβουλία #EUstaff4Refugees έχει την αμέριστη στήριξη της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Kristalina Georgieva, της Αντιπροέδρου της Ε.Ε. και Ύπατης Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας κ. F. Mogherini, του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Κύπριου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων κ. Χρήστου Στυλιανίδη. Τελεί δε υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ